Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik reagerer Trump: - Et rigget system

Beskylder Hillary Clinton for å være beskyttet av et rigget system etter at FBI søndag bekreftet at hun ikke vil bli straffeforfulgt. 

RIGGET SYSTEM: Da Donald Trump stod på talerstolen for velgerne sine i Pennsylvania søndag ettermiddag, beskyldte han Hillary Clintonfor å være beskyttet av et rigget system. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag kveld norsk tid ble det klart at FBI likevel ikke har funnet noe straffbart i epostene mot Hillary Clinton.

Nyheten er blitt tatt godt i mot i den demokratiske leiren, mens republikanerne åpenbart ikke synes noe om den.

Sistnevnte har rost FBI flere ganger etter at de bare elleve dager før valget varslet at etterforskningen skulle gjenopptas.

Nå er responsen mindre rosende.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters beskylder Trump Clinton for å være beskyttet av et «rigget system»

Det samme melder Sky News.

Hyllet Comey

Trump har tidligere hyllet FBI-sjef James Comey for å ha varslet kongressen om funnet av de nye epostene, og kalt de nye e-postene for «fullstendig knusende for Clinton-kampanjen».

Til tross for at Trumps valgkampleder tidligere forsikret om at Trump ikke vil gjøre Clintons e-poster til et sentralt tema i valgkampens siste dager, har han kommentert e-postsaken flere ganger.

DRAMATIKK: Under et valgmøte i Reno i Nevada ble Donald Trump plutselig dratt av scenen av to sikkerhetsvakter. Video: CNN Vis mer

Da Donald J. Trump sto på talerstolen i Jacksonville i Florida, mente han at e-postsaken vil følge Clinton i årevis.

- Atter en gang er det bare problemer og anklager rundt Clinton-paret, sa Trump.

- Det er ikke det dette landet trenger, folkens. Vi trenger noen som er klare til å gjøre jobben, sa den republikanske presidentkandidaten.

Lettet

Han har også sagt at hun er «uskikket og ukvalifisert» til være USAs president.

- Blir hun valgt, vil det dra regjeringen og landet vårt ned i en konstitusjonell krise som vi ikke har råd til, sa Trump, to dager etter det ble kjent at FBI skulle gjenoppta granskningen av e-postene til Clinton.

Samtidig har Clinton-kampanjen og demokrater rast mot FBI-sjefens avgjørelse. De mener han har opptrådt partisk, og fryktet at brevet kan ha stor innvirkning så kort tid før valget.

De hilser søndagens avgjørelse fra FBI-sjef Comey velkommen, selv om enkelte i den demokratiske leiren er usikre på om det er godt nok til å rette opp skaden skandalen kan ha påført Clinton-kampanjen, bare to dager før valget.

KRITISERER JAY-Z: Donald Trump kritiserte den berømte rapperen Jay-Z i Florida lørdag. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!