Slik reagerte brannmann Cory da han så en livløs kattunge inne i det røykfylte huset

Den utrolige redningsaksjonen rører millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannmann Cory Kalanick har ofte på seg et hjelmkamera når han er ute på jobb i Fresno i California. Det hadde han også i sommer, da han tok seg inn i et røykfullt hus og fant en bevisstløs kattunge på gulvet.

Kjærlig behandling I all hast får Cory kattungen ut av huset, avkjøler den med kaldt vann og setter på en pustemaske for barn. Og så skjer det utrolige: Kattungen kvikner til, åpner øynene, rister løs og overlever - med kun åtte liv igjen og sitt nye navn «Lucky».

Etter brannen ble kattungen levert inn til en dyrevernorganisasjonen SPCA, siden eieren av huset ikke var å oppdrive. Dessverre endte den rørende historien i tragedie. I løpet av natta døde kattungen av skadene den pådro seg i brannen.

- Det er veldig trist. Kattungen var imidlertid i svært gode hender, sa Beth Caffrey i SPCA til KGPE i sommer.

- Godhjerta Claudie Parrish har donert oksygenmasker designet for dyr til brannvesenet i Fresno-området. Dessverre er ingen av maskene designet for katter, og Cory måtte altså bruke en maske beregnet for barn.

- Vi er heldige som har så godhjerta mennesker i tjeneste. Det er fantastisk at de gjorde alt de kunne for å redde selv en kattunge, sier Parrish, som sier videre at hun ikke er sikker på om en katteoksygenmaske ville gjort en forskjell.

Cory Kalanick tok dødsbudskapet med sorg i sommer, men har fått svært mye positiv oppmerksomhet takke være redningsaksjonen. Sist ut er GoPro, produsenten bak hjelmkameraet Cory brukte under aksjonen. Kameraprodusenten har i sin siste reklamefilm laget en ny versjon av Corys vakre redningsaksjon.