Slik rekrutterer barnevernet i Larvik nye medarbeidere

- Er jeg et vilt dyr som må temmes og fanges inn, reagerer tidligere barnevernsbarn Camilla Iren Undrum (26).

JOBBANNONSE: Slik søker barneverntjenesten i Larvik kommune etter nye medarbeidere. Foto: Privat
JOBBANNONSE: Slik søker barneverntjenesten i Larvik kommune etter nye medarbeidere. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 26-åringen har i løpet av oppveksten bodd på en rekke institusjoner og i flere fosterhjem.

Hun og støttekontakt Rolf Arild Mikkelsen reagerte umiddelbart da de så stillingsannonsen som barneverntjenesten i Larvik hadde rykket inn i Tønsbergs Blad i går.

- Jeg så med en gang bildet av cowboyen på hest som jaget en villhest med lasso, og overskriften «Ute etter fart og spenning?». Jeg ble interessert fordi jeg driver med hest, men da jeg så at dette var måten barneverntjenesten søker etter nye folk på, ble jeg mildt sagt opprørt, sier Camilla Iren Undrum til Dagbladet.

- Nedverdigende Hun peker på at barneverntjenesten skal støtte opp om unge som har vært utsatt for vold, rus, overgrep og omsorgssvikt.

- Er jeg et vilt dyr som skal kues, temmes og fanges inn? Det gikk kraftig inn på meg, og jeg opplever stillingsannonsen som svært nedverdigende, sier Undrum.

Støttekontakten hennes er også svært kritisk til barneverntjenestens handlemåte.

- Det unger i den situasjonen trenger er omsorg og omtanke. Når de går ut med en sånn annonse, blir det veldig feil. De burde absolutt ha tenkt på at annonsen kan oppfattes på denne måten, sier Rolf Arild Mikkelsen.

- Det må da gå an å bruke hodet litt. Jeg mener at et kreativt utbrudd som dette er jævlig dårlig humor, legger Camilla Iren Undrum til.

REAGERER:: Tidligere barnevernsbarn Camilla Iren Undrum mener barneverntjenesten i Larvik burde tenkt seg om før de rykket ut med en humoristisk stillingsannonse på barnevernbarnas bekostning. Foto: Privat
REAGERER:: Tidligere barnevernsbarn Camilla Iren Undrum mener barneverntjenesten i Larvik burde tenkt seg om før de rykket ut med en humoristisk stillingsannonse på barnevernbarnas bekostning. Foto: Privat Vis mer

Hun sier hun først nå, som voksen, føler at hun er ferdig med en tilværelse som kasteball i systemet.

- Først nå, som 26-åring, blir jeg sett og tas på alvor. Tidligere har jeg følt meg sviktet av psykiatrien, men nå går jeg i gruppeterapi og er kjempefornøyd med det jeg får til, sier hun.

Manglet søkere Barneverntjenesten i Larvik hadde først forsøkt å søke etter nye medarbeidere på normalt, mer nøkternt vis.

- Da fikk vi ikke inn en eneste søknad. Derfor ville vi prøve noe mer kreativt, for å skape interesse, sier fungerende barnevernleder Monica Aaserud i Larvik kommune.

Hun forteller at de valgte en symbolsk tilnærming for å anskueliggjøre at jobben er krevende, utfordrende og uforutsigbar.

- Men det var slett ikke i våre tanker at dette skulle bli oppfattet som støtende, og det er sterkt beklagelig. Meningen var å skape oppmerksomhet. Det klarte vi, men vi ønsker ikke å støte noen. Nå vurderer vi å trekke annonsen tilbake, sier Aaserud.

VANTRO: Støttekontakt Rolf Arild Mikkelsen trodde ikke det han så da han leste barneverntjenestens stillingsannonse i lokalavisa. Foto: Privat
VANTRO: Støttekontakt Rolf Arild Mikkelsen trodde ikke det han så da han leste barneverntjenestens stillingsannonse i lokalavisa. Foto: Privat Vis mer