Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

NATO

Slik rigges NATO-toppmøtet for Donald Trump

Jens Stoltenberg har reist fra hovedstad til hovedstad for å forberede et NATO-møte der Donald Trump kan finne seg til rette. En tydeligere NATO-rolle i kampen mot IS, kan bli utfallet.

DONALD OG JENS: Her fra pressekonferansen i Det hvite hus i Washington, DC i april. Til uka møtes de igjen, denne gang i Brussel på presidentens første utenlandstur. Foto: Ron Sachs/REX/ Shutterstock.
DONALD OG JENS: Her fra pressekonferansen i Det hvite hus i Washington, DC i april. Til uka møtes de igjen, denne gang i Brussel på presidentens første utenlandstur. Foto: Ron Sachs/REX/ Shutterstock. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økt innsats mot terror og bedre «byrdefordeling» mellom USA og de europeiske NATO-medlemmene står på agendaen når generalsekretær Jens Stoltenberg tar imot nykommerne Donald Trump, Emmanuel Macron, Theresa May og de andre stats- og regjeringssjefene i Brussel torsdag neste uke.

Det kan også bli enighet om økt støtte til afghanske sikkerhetsstyrker i kampen mot Taliban og andre terrorgrupper i Afghanistan.

Fra krise og kaos i hjemlandet legger Donald Trump i dag (lørdag) ut på sin første utenlandstur til Saudi-Arabia, Israel og Europa. Han skal etter planen ankomme Brussel og minitoppmøtet i NATO onsdag kveld.

- Økt innsats mot terror

I valgkampen sa Trump at NATO er utdatert og ikke gjør nok mot terror. Etter å ha hatt besøk av NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i Det hvite hus, beskrev han NATO som om «our great alliance». Nå framstår Trump og Stoltenberg som en ny allianse: Begge vil at medlemslandene i Europa øker forsvarsbudsjettene, og begge vil trappe opp kampen mot terror og den såkalte trusselen fra sør.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?