DONALD OG JENS: Her fra pressekonferansen i Det hvite hus i Washington, DC i april. Til uka møtes de igjen, denne gang i Brussel på presidentens første utenlandstur. Foto: Ron Sachs/REX/ Shutterstock.
DONALD OG JENS: Her fra pressekonferansen i Det hvite hus i Washington, DC i april. Til uka møtes de igjen, denne gang i Brussel på presidentens første utenlandstur. Foto: Ron Sachs/REX/ Shutterstock.Vis mer

NATO

Slik rigges NATO-toppmøtet for Donald Trump

Jens Stoltenberg har reist fra hovedstad til hovedstad for å forberede et NATO-møte der Donald Trump kan finne seg til rette. En tydeligere NATO-rolle i kampen mot IS, kan bli utfallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Økt innsats mot terror og bedre «byrdefordeling» mellom USA og de europeiske NATO-medlemmene står på agendaen når generalsekretær Jens Stoltenberg tar imot nykommerne Donald Trump, Emmanuel Macron, Theresa May og de andre stats- og regjeringssjefene i Brussel torsdag neste uke.

Det kan også bli enighet om økt støtte til afghanske sikkerhetsstyrker i kampen mot Taliban og andre terrorgrupper i Afghanistan.

Fra krise og kaos i hjemlandet legger Donald Trump i dag (lørdag) ut på sin første utenlandstur til Saudi-Arabia, Israel og Europa. Han skal etter planen ankomme Brussel og minitoppmøtet i NATO onsdag kveld.

- Økt innsats mot terror

I valgkampen sa Trump at NATO er utdatert og ikke gjør nok mot terror. Etter å ha hatt besøk av NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i Det hvite hus, beskrev han NATO som om «our great alliance». Nå framstår Trump og Stoltenberg som en ny allianse: Begge vil at medlemslandene i Europa øker forsvarsbudsjettene, og begge vil trappe opp kampen mot terror og den såkalte trusselen fra sør.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn