Slik rundlurte 15-åringen CIA fra gutterommet

15-åringen har sagt seg skyldig i ti lovbrudd.

PÅ VEI TIL RETTEN: Den nå 18 år gamle mannen er tiltalt for å ha hacket en rekke toppansatte i CIA, blant annet tidligere CIA-direktør John Brennan. Foto: Nicholson/lnp/rex/shutterstock/NTB scnapix
PÅ VEI TIL RETTEN: Den nå 18 år gamle mannen er tiltalt for å ha hacket en rekke toppansatte i CIA, blant annet tidligere CIA-direktør John Brennan. Foto: Nicholson/lnp/rex/shutterstock/NTB scnapixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra gutterommet i Leicester-området i England, skaffet den nå 18 år gamle mannen seg topphemmelig informasjon ved å blant annet utgi seg for å være etterretningsbyråets tidligere direktør John Brennan.

Fredag forklarte den tiltalte mannen seg i retten i London og sa seg skyldig i ti lovbrudd som han skal ha gjort over åtte måneder i 2015, skriver The Telegraph.

Var flere personer

Avisa skriver at gutten fikk informasjonen ved å lyve om sin identitet og ved å manipulere andre til å gi ham informasjon etter å ha lest seg opp på detaljkunnskap om personene han utga seg for å være.

18-åringen skal ha ringt inn til CIAs resepsjon og nettselskaper som utfører tjenester for byrået og sagt at han var Brennan. Da han fikk informasjon nok, hacket han seg inn på datamaskinen hans. Til slutt satt han med både den tidligere CIA-direktørens private e-postkonto, iCloud-konto, telefon og hans kones iPad eksternt.

BLE HACKET: 18-åringen hacket blant annet datamaskinen til tidligere CIA-direktør John Brennan. Foto: NTB scanpix
BLE HACKET: 18-åringen hacket blant annet datamaskinen til tidligere CIA-direktør John Brennan. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mannen har sagt seg skyldig i ti lovbrudd i forbindelse med misbruk av datamaskinen til Brennan.

Som Telegraph har skrevet tidligere, skal mannen ha lekket flere e-poster fra datamaskinen til Brennan til Wikileaks.

Ifølge britisk politi, utga 18-åringen seg også for å være assisterende direktør i CIA Mark Giuliano og fikk blant annet tilgang på etterretningsoperasjoner i Afghanistan og Iran.

Han hacket også datamaskiner og kontoer på sosiale medier til en rekke andre samfunnstopper, blant annet James Clapper, som på den tiden var USAs nasjonale etterretningsdirektør under tidligere president Barack Obama. 18-åringen skal ha også ha skrevet «Jeg eier deg» på TV-skjermen til en CIA-topp.

Etablerte hackergruppe

15-åringen skal ha grunnlagt hackergruppa «Crackas With Attitude (CWA)» i 2015 for å hevne seg mot den amerikanske regjeringen. CWA har mange medlemmer og dette er ikke første gang en fra gruppa havner i rettssystemet. Årsaken til at han opprettet gruppa er følgende:

- Det hele begynte med at jeg ble mer og mer irritert over hvor korrupt og kaldblodig den amerikanske regjeringen er, så jeg bestemte meg for å gjøre noe med det, skal 18-åringen ha sagt i retten.

Misbrukte informasjon

Informasjonen han hacket, misbrukte han, mener domstolen. I tillegg til å dele informasjon med Wikileaks, la han ut personlige detaljer om en offiser på nettet, sendte meldinger på sosiale medier med andre sine kontoer og lastet ned pornografiske videoer på andre sine datamaskiner mens han satt hjemmefra.

18-åringen ble tatt etter åtte måneder, da han i februar 2016 fikk tilgang til det amerikanske justisdepartementets nettverk over flere dager. Der hadde han blant annet detaljert informasjon om 20 000 FBI-ansatte som skal ha lekket.

FBI ringte deretter politiet i Storbritannia og mannen ble pågrepet i sitt hjem.

- Han fikk menneskene i sin kontroll og lekte med dem for å gjøre livet deres vanskelig, sa dommer Charles Haddon-Cave i retten, skriver Telegraph.

Det er ventet at 18-åringen vil få dommen om noen uker.