Slik så de israelske soldatene ut etter møtet med aktivistene

Blodige soldater preger forsida av Tyrkias største avis. - Soldatene drev desperat nærforsvar, sier norsk ekspert.

OVERMANNET: Blodige israelske soldater blir vist fram på forsida av den tyrkiske storavisa Hurriyet i dag. Foto: AFP/HURRIET
OVERMANNET: Blodige israelske soldater blir vist fram på forsida av den tyrkiske storavisa Hurriyet i dag. Foto: AFP/HURRIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En rekke bilder som viser hvordan israelske soldater ble overmannet av aktivister på skipet Mavi Marmara, ble i dag offentliggjort i Tyrkias største avis, Hurriyet, melder NTB.

I går skrev britiske Guardian at tyrkiske obduksjonsrapporter viser at de ni drepte tyrkiske aktivistene om bord ble truffet av hele 30 kuler, på kloss hold. Avisa skriver at obduksjonsrapportene undergraver israelske påstander om at soldatene handlet i selvforsvar.

- Desperat nærforsvar I Dagbladets papirutgave i dag tar oberstløytnant Palle Ydstebø ved Forsvarets Stabsskole til orde for at de tyrkiske opplysningene delvis kan underbygge Israels versjon.

- Dette var spesialstyrker, og når de har kontroll på situasjonen, skyter de ikke på denne måten. Skadene, slik de blir beskrevet, kan tyde på at soldatene har drevet et slags desperat nærforsvar i situasjonen som oppsto etter at de bordet båten, sier Ydstebø til Dagbladet.

Nå finnes det også bildebevis for at aktivistene ikke tok i de israelske soldatene med silkehandsker.

Fotografiene rekonstruert Ifølge avisa Hurriyet har fotografiene blitt rekonstruert fra en minnebrikke til en av aktivistene i den tyrkiske organisasjonen IHH, etter at de først var slettet av de israelske soldatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer