Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik så det ut da Austin (21) hadde vært på gutterommet i åtte måneder

Fascinerer en hel verden med utrolig konstruksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Austin Granger (21) oppdaget byggesettet K'nex da han var fem år gammel, og siden har han ikke sett seg tilbake. Gjennom hele barndommen bygde han de utroligste konstruksjoner, men som student har han tatt det hele et skritt videre.

Rundt juletider i fjor begynte nemlig Austin på et prosjekt han bare har kalt «Clockwork» (Urverk), som nå - etter åtte måneder - står ferdig i all sin prakt inne på Austins gutterom i St. Paul i den amerikanske delstaten Minnesota.

Den Rube Goldberg-aktige konstruksjonen har 40 000 deler og flere dusin baller kan rulle rundt samtidig i de 137 meterne med bane som maskinen består av. I tillegg består «Clockwork» av heiser, pariserhjul og alt annet som er mulig å bygge med det fantastiske leketøyet K'nex.

Glemmer å spise Austin Granger er ikke helt sikker på hvor mange timer han totalt har brukt på konstruksjonen, men det har tatt det meste av tiden hans de siste åtte månedene.

AVANSERT KRAN: For å få ballene tilbake til start har Austin Granger laget en kran som går over hele rommet.
AVANSERT KRAN: For å få ballene tilbake til start har Austin Granger laget en kran som går over hele rommet. Vis mer

- Noen dager arbeidet jeg fra jeg våknet om morgenen til jeg la meg på kvelden. Noen ganger glemte jeg til og med å spise, forteller Austin til lokalavisa TwinCities.

En av de store utfordringene var å finjustere maskineriet slik at ballene ikke sluttet å rulle. En av løsningene Austin kom opp med var å bygge en datakontrollert kran som går over hele rommet, som tar ballene fra slutten av Rube Goldberg-maskinen til starten.

Alltid elsket å bygge Responsen på maskinen og videoen Austin la ut på YouTube har vært overveldende for 21-åringen. Langt over en million mennesker har sett videoen på nettet, mens flere hundre har vært på besøk på gutterommet for å beundre urverket. Til YouTube-videoen komponerte også 21-åringen sin egen musikk.

Austin, som studerer informatikk, regner med en karriere innen dataprogrammering, men drømmen er noe helt annet. Nemlig å jobbe med å lage store K'nex-installasjoner.

OVER SENGA: Austin brukte åtte måneder på å sette sammen de 40 000 delene. Han planlegger å ha konstruksjonen oppe de neste seks månedene, i mellomtiden vil senga hans ha følgende himmel.
OVER SENGA: Austin brukte åtte måneder på å sette sammen de 40 000 delene. Han planlegger å ha konstruksjonen oppe de neste seks månedene, i mellomtiden vil senga hans ha følgende himmel. Vis mer

- Så lenge jeg kan huske har jeg alltid elsket å bygge ting, sier Austin Granger til lokalavisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media