Slik så det ut da verden slukket lysene

Earth Hour 2013.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld feires Earth Hour på alle kontinenter, fra datogrense til datogrense. Lysene slukkes i en time klokka 20.30, i verdens største klimamarkering. Klimatimen arrangeres av WWF i mars hvert år.

I år ble 21,4 millioner sparepærer slukket i Norge. Strømforbruket sank med 150 megawatt den timen folk holdt lyset slukket. 174 norske kommuner, en rekke bedrifter og privatpersoner var påmeldt, ifølge WWF. Kronprinsesse Mette-Marit slukket lysene på både Slottet og på Skaugum. «Skrur du av lysene i kveld? Det skal vi for Earth Hour», skrev hun på Twitter tidligere i dag. Nidarosdomen, Holmenkollen og Operaen i Oslo slukket også lysene i kveld.

- Dette er femte år på rad at WWF gjennomfører Earth Hour i Norge. Responsen er en stor inspirasjonskilde. Små og store bedrifter, kommuneansatte, departementer, restauranter og hoteller, skoleelever og barnehagebarn, kjendiser og hverdagsmennesker, kongefamilien og statsråder, du og jeg — alle har bidratt og bidrar med et fantastisk engasjement, sier WWF-sjef Nina Jensen.

Det er ventet at om lag en milliard mennesker over hele verden vil slukke lysene i en time klokka 20.30 i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer