Oljesølet i Alnaelva

Slik så det ut i går, i dag er det stengt

Varme Osloborgere kan komme til å se langt etter å dyppe seg i sjøen. Kommunen melder at det også er funnet olje ved Bleikøya.

SILD I TØNNE: I dag ble det målt hele 28,8 grader i Oslo, og titusenvis av mennesker brukte dagen sin på Sørenga. Det er likevel noe de savner. Video: Ingrid Cogorno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På sine nettsider skriver Oslo kommune at det populære badestedet Sørenga bad er stengt inntil videre.

Kommunen har også folk som nå vurderer vannkvaliteten på badeøyene innerst i Oslofjorden.

- Vi er i innhentingsfasen nå. På Sørenga er det åpenbart at man ikke kan bade. Det lukter diesel og kjemikalier og det er film på vannet, sier Richard Kongsteien, avdelingssjef ved Bymiljøetaten i Oslo kommune til Dagbladet.

Han opplyser at kommunen har folk på vei ut til øyene og Bunnefjorden for å sjekke vannkvaliteten. Kommunen har nettopp fått beskjed om at det også er funnet tynn olje ved Bleikøya. Bleikøya er en av øyene i Oslos fjordbasseng.

- Det er ikke store konsentrasjoner, men vi vil fraråde folk om å bade der. Vi vil fortsette å inspisere strender og vann. Vi vil gå ut med informasjon på hjemmesiden så fort vi vet hvor det ikke er trygt for folk å bade, sier Kongsteien.

Han fraråder folk om å bade på steder der det er olje.

Kommunen har nå to vakter på Sørenga bad som skal sørge for at varme Oslo-borgere og turister ikke skal bade på stedet.- Det kommer flere vakter etter hvert, det blir også satt opp flere skilt, sier Kongsteien.I går var det titusenvis av sol- og badelystne på Sørenga. I dag er det langt mer glissent og de som kommer for å bade må skuffet snu.- Den gode nyheten nå er at oljen er tynn. Den fordamper også på grunn av varmen, sier Kongsteien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer