Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik så det ut under Beijing maraton i dag

Arrangert på tross av smogadvarsel.

SMARTTELEFON OG MUNNBIND: Deltakerne var ved godt mot før løpet startet. Foto: AP / Andy Wong / NTB scanpix
SMARTTELEFON OG MUNNBIND: Deltakerne var ved godt mot før løpet startet. Foto: AP / Andy Wong / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er godt kjent at det enkelte steder i Kina er store problemer knyttet til luftforurensning.

Før denne helga ble det varslet så tykk smog i Beijing at det ble vurdert som en potensiell fare for flytrafikken. Men Beijing maraton, et av landets største idrettsarrangementer, ble arrangert som planlagt, på tross av enkelte kritiske spørsmål i forkant.

Mange av de anslagsvis 26 000 deltakerne stilte med munnbind eller masker.


- Vi gjør vårt beste for å gi deltakerne helsemessig råd og veiledning, sier en talsperson for arrangørene ifølge South China Morning Post.

En deltaker har angivelig lagt ut det som skal være før- og etter-bilder av maska han brukte, som viser en ganske mye mørkere etter-maske. Vedkommende skriver at hovedproblemet var at han ble svett i maska, og at han endte med å bryte løpet.

Kullfyring, som står for mye av energiforbruket i Kina, får vanligvis skylda for å være hovedårsaken til problemene. Den siste tiden har det også vært problemer knyttet til bråtebrann, melder China Daily. Avisa skriver også at problemet blir større når det er vindstille.

Nivåene i Beijing har i perioder tidligere nådd ekstreme høyder.

Svevestøvet som legger seg i lufta kan være svært skadelig, da det kan finne veien inn i lungene og blodet og ifølge Verdens Helseorganisasjon blant annet føre til dødelige luftveissykdommer.

TYKK SMOG: Det var, som varslet på forhånd, mye smog i lufta under dagens Beijing maraton. Foto: AFP / NTB scanpix
TYKK SMOG: Det var, som varslet på forhånd, mye smog i lufta under dagens Beijing maraton. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling