Slik så LO-leder Roar Flåthen ut da han hadde voksesmerter

Nå er det Norges tur, ifølge den mektige LO-lederen.

GJØR VONDT: - Å vokse for fort gjør vondt. Det er noe som en så såpass høy person som meg vet godt, sier den 196 centimeter høye LO-lederen. Da Roar Flåthen (62) selv vokste gjorde det vondt i bein og armer, forteller han. Her fra et famileselskap. Roar Flåthen lengst til høyre. Foto: PRIVAT
GJØR VONDT: - Å vokse for fort gjør vondt. Det er noe som en så såpass høy person som meg vet godt, sier den 196 centimeter høye LO-lederen. Da Roar Flåthen (62) selv vokste gjorde det vondt i bein og armer, forteller han. Her fra et famileselskap. Roar Flåthen lengst til høyre. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Norge har voksesmerter, sier LO-leder Roar Flåthen.

- Å vokse for fort gjør vondt. Det er noe som en så såpass høy person som meg vet godt, sier den 196 centimeter høye 62-åringen. Da han selv vokste gjorde det vondt i bein og armer, forteller han.

- Det var vondt hele tiden og det stakk i alle ledd, sier Flåthen.

Eksplosiv vekst Nå er det Norge som går gjennom den samme prosessen, ifølge LO-lederen. Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at befolkningen i Norge vil vokse fra 5 til 6 millioner de neste 16 åra. Befolkningsveksten i fjor var den sterkeste siden 1920, med en økning på 1,3 prosent.

Norge vokser fortere enn noen før har forutsett, og vi opplever allerede store voksesmerter flere steder.

Norge bygger ikke nok boliger for å møte den eksplosive befolkningsøkningen. Dette presser opp prisene på boliger, og Flåthen frykter nå en boligpriseksplosjon. Oslo og Akershus-regionen vil ha rundt 1,5 millioner innbyggere innen 2030, 370.000 flere enn i dag, ifølge tall fra SSB.

OBOS anslår at det vil bli behov for å bygge godt over 100.000 boliger her det neste tiåret, skrev Aftenposten i mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer