Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik så Maidan-plassen ut i 2009. Og slik ser den ut i dag

Etter de voldsomme opptøyene der 75 har mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
KONTRASTER: Uavhengighetsplassen i Kiev sentrum fotografert i 2009 - og i dag. Foto: AFP / NTB scanpix

Vi følger opptøyene i Ukraina direkte.

(Dagbladet): Bildemontasjen fra nyhetsbyrået AFP viser hvordan Ukrainas hovedstad er blitt herjet med av opprøret som har rettet hele verdens oppmerksomhet mot landet.

Minst 75 mennesker er drept i opptøyene.

Etter planen skal den fredsavtalen som ble klar i natt underskrives i dag - estimert nå i formiddag norsk tid.

Avtalen kom i stand mellom president Viktor Janukovitsj og lederne for opposisjonen, med medvirkning fra EU, som har utenriksministrene for Frankrike, Tyskland og Polen på plass i Kiev.

Men Frankrikes utenriksminister, Laurent Fabius, advarte i dag mot overdrevne håp.

Samtidig har det i dag kommet meldinger om skyting igjen ved Maidan-plassen, fra både demonstranter og politi. Dette kan være ytterliggående nasjonalister blant demonstrantene som ikke ønsker noe forlik eller avtale, og som derfor ønsker å ødelegge våpenhvilen.

Politifolk fra Lviv i Vest-Ukraina, hvor opposisjonen står sterkt, har ankommet hovedstaden og stilt seg på de opposisjonelles side. Sammen med dem kom om lag 100 sivile. De var væpnet med jaktrifler.

Parlamentarikere fra regjeringspartiet skal være sett på flyplassen på flukt fra Kiev. Antall avganger med leiefly skal være tre ganger det vanlige.

Ukraina har avlyst et salg av statsobligasjoner, som Russland etter planen skulle ha kjøpt for å redde landet fra statskonkurs.

Hele Norges coronakart