Politimann slått med spikerplanke

Slik så politimannen ut etter rutineoppdrag på byggeplass: - Utrolig at han klarte å fortsette

Hundeføreren og tjenestehunden Tim (3,5) angrepet. Fire menn fengslet i fire uker.

BLODIG: Polititjenestemannen ble angrepet med en spikerplanke og blødde kraftig under oppdraget tirsdag kveld. Likevel fortsatte han oppdraget som førte til fire pågripelser. Foto: Politiet
BLODIG: Polititjenestemannen ble angrepet med en spikerplanke og blødde kraftig under oppdraget tirsdag kveld. Likevel fortsatte han oppdraget som førte til fire pågripelser. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet rykket natt til tirsdag ut til en byggeplass i Kværnerbyen i Oslo på det som betegnes som et rutineoppdrag. Meldingen, som kom inn 00.38, gikk på innbrudd på byggeplassen - og politiet mistenkte at gjerningsmennene ønsket å stjele kobber.

Flere patruljer ble sendt til byggeplassen - men det som møtte dem der var alt annet enn rutinemessig.

En hundefører fra politiet og en tjenestehund var de første som påtraff to av de mistenkte tyvene. Det endte med et voldsomt basketak.

Politimannen skal ha fått kontroll på en av de mistenkte tyvene da han ble angrepet av den andre i en kjeller på byggeplassen. Mannen slo til en politimannen i ansiktet med en spikerplanke.

- Veldig alvorlig

Resultatet ser du på bildet. Spikerplanken førte til at politimannen begynte å blø kraftig. Han ble også slått i ansiktet med knyttneve av gjerningspersonene. Politimannen ønsker ikke å stå fram med navn, men har samtykket til publisering av bildet, først vist i Politiforum.

- Det var et veldig alvorlig angrep. Det er ikke ofte slike angrep mot politiet skjer. Men vi ser at det er noen grupperinger som gjør det tøffere der ute. Samtidig har vi veldig god trening. Dette er en erfaren og robust politimann som har vært ute en vinternatt før, sier visepolitimester Roger Andresen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer