Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik så T-banen i Oslo ut etter Kollen-festen

- Det er ikke veldig godt å se den videoen. Det plager oss, sier Sporveien.

SVINESTI: Stian Drake (27) ble sjokkert da han gikk inn på T-banen i Oslo, lørdag kveld. Det hadde vært folkefest i Kollen, men folket hadde ikke ryddet opp etter seg. Video: Stian Drake Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det minnet meg mest om russetreffet på Tryvann. Det er det nærmeste jeg kan sammenligne det med.

Det sier Stian Drake (27) etter å ha tatt T-banen i Oslo lørdag kveld.

Rundt klokka 20.20 skulle 27-åringen fra T-banestasjonen på Jernbanetorget og til Manglerud. Han tok linje 1 i retning Ryen.

- Det så ut som en svinesti, sier Drake om hvordan han vil beskrive synet som møtte ham.

På gulvet lå det et utall tomme eller halvtomme øl- og spritflasker. Følgelig var gulvet nærmest dynket i øl og sprit. I en video fra den aktuelle vogna, ser man også flust med annet type søppel.

Kollen-fest

Tidligere på dagen hadde det vært folkefest i Holmenkollen som Martin Johnsrud Sundby kronet med å ta seieren på femmila. Det førte til kaostilstander da folk skulle komme seg med T-banen og opp i skiløypa i går.

Arrangøren Holmenkollen Skifestival anslår at 60 000 mennesker samlet seg i Marka for å se femmila i går, i tillegg til 20 000 innom arenaen.

Det er ifølge skifestivalen publikumsrekord, og det ser ut til at festen fortsatte på T-banen på vei ned fra Norges nasjonale skianlegg.

- Det var ikke en hyggelig opplevelse, sier Drake.

Han bruker Ruters kollektivtilbud hver eneste dag.

- Jeg har aldri sett noe liknende. Jeg synes ikke det er noe galt i at folk tar seg en fest i Holmenkollen, men de kan vel oppføre seg som voksne på T-banen? Jeg synes synd på de som skal vaske den T-banevogna, for å si det sånn, sier Drake.

- Ikke noe godt å se

Sporveien drifter T-banen i Oslo. De synes Drakes video ikke var noe hyggelig å se.

- I går var det veldig mange mennesker som skulle til Holmenkollen. Dette er nok dessverre baksiden av medaljen. Vi har klart å kjøre det vi skulle og ingen er skadd, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud, til Dagbladet,

- Dessverre er det en del forsøpling i forbindelse med et slikt arrangement. Det er ikke veldig godt å se den videoen. Det plager oss, sier han.

Det har vært ei lang natt for de Sporveien-ansatte, som har holdt på å rydde vogner, stasjoner og spor siden skifesten i går. Rengjøringen av vognene skjer i stor grad på natta, når banen har kjørt ferdig ruta og parkert for dagen.

Både på Majorstuen og Frognerseteren har jobben vært stor.

- Det gjelder både inni togene og i sporet. Det er mer bekymringsverdig at søppel kastes i sporet. Ølbokser og liknende kan også være strømførende, men heldigvis har det gått bra uten noen skader, sier han.

Ordnede former i dag

Kollen-lørdagen er ikke noe nytt for verken Sporveien eller andre i Oslo, og mye ekstrakapasitet var satt inn.

- Det er jo en liten bønn om at det er mulig å oppføre seg ordentlig. Mange tenker nok ikke over at noen også rengjør.

I dag er det hopprenn for kvinnene og tremil for langrennskvinnene i Holmenkollen.

- Etter det jeg har fått opplyst hittil, er det mer ordnede former i dag. Så får vi håpe det fortsetter utover dagen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media