Slik så verdens første samleie ut

- Vi har løst et stort mysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå er det klart: De første til å ha samleie på denne planeten, var to fisker som levde i en skotsk innsjø for rundt 385 millioner år siden.

Forskere ved Flinders University i Adelaide i Australia har nå sporet den første hyrdestunden mellom virveldyr tilbake til en fiskeart kalt Microbrachius dicki, skriver nyhetsnettstedet The Independent.

- Stort mysterium Og de hadde ikke sex på hvilken som helst måte. Ifølge forskerne hadde fiskene sex side om side, med kroppsdeler som låste dem sammen. Mens hannfisken hadde to L-formede kjønnsorganer, et på hvert side av kroppen, for å overføre spermen til hunnfisken, hadde hunnfisken små bein som låste kjønnsorganet på plass (se animasjonsvideo av hyrdestunden øverst  saken).

Hovedforsker og professor John Long sier at det lenge har lurt på hva de to «armene» faktisk ble brukt til.

- Vi har løst et stort mysterium, fordi de ble brukt til parring ved at hannen kunne «hekte seg på» hunnens underliv. Med sine «armer» låst på denne måten, så det mer ut som disse fiskene danset enn at de hadde sex, sier Long i en artikkel på universitetets nettsider.

Ifølge forskerne stammer menneskene fra den åtte centimeter lange fisken, da finnene etter hvert utviklet seg til to bein.

- Man tenkte lenge at arten placodermer var en blindvei uten noen levende slektninger, men nyere studier viser at vår egen evolusjon er dypt forankret i placodermenes utvikling, og at mange av de kroppsdelene vi har, som kjever og tenner, først var å finne hos disse fiskene. Nå har vi avslørt at de også hadde intim samleie også, sier Long.