Det skriver den britiske avisa The Guardian.
En nye studie fra Sveits viser at de hvite Alpene stadig blir grønnere.
- Omfanget av endringene har vist seg å være helt enorme i Alpene, forklarere professor Sabina Rumpf ved Universitetet i Basel.
Hun er hovedforfatter av studien, som har blitt publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Science
Truer mangfoldet
Studien viser blant annet at vegetasjonen over tregrensa har økt med hele 77 prosent siden 1984.
Ifølge forskerne har økte temperaturer og mer nedbør ført til en økt plantebiomasse i Alpene. I studien beskrives endringen som «massiv».
Rumpf forklarer at økningen av planter i høyden paradoksalt nok truer flere av plantene som allerede finnes i fjellene, da artene i høyden er lite konkurransedyktige.

- Det unike biologiske mangfoldet i Alpene er derfor under betydelig press, forklarer Rumpf til avisa.
Økt oppvarming
Snøsmeltingen fører også til høyere temperaturer og ytterligere snøsmelting - en prosess som i klimasystemet kalles for en «tilbakekoblingsmekanisme». Det kan sees på som en dominoeffekt der klimaendringer har konsekvenser som igjen påvirker klimaet.

Innsjøene forsvinner: - Vi har mistet alt
- Grønnere fjell reflekterer mindre sollys og fører derfor til ytterligere oppvarming, som igjen fører til ytterligere snøsmelting, forklarer Rumpf.
Hvite snødekte områder er nemlig jordas viktigste kjølemekanismer fordi de reflekterer (kaster tilbake) mye sollys. Dette kalles på klimaspråket for høy «albedoeffekt». Jo høyere albedo, jo mer sollys reflekterer overflaten.
Så selv om vegetasjonen over tregrensa vokser fortere enn snøen smelter, er snøsmeltingen likevel et «betydelig tap», som igjen fører til global oppvarming, ifølge forskerne.