Slik ser det ut i Japan - fem måneder etter katastrofen

Nye bilder viser resultatene av massiv opprydningsaksjon.

PÅ SYKKEL LIKE ETTER: Bildet av mannen som syklet blant bygningsrestene gikk verden over i tida etter jordskjelvet. En Reuters-fotograf har fotografert en ny syklist i august, men denne gang er alle bygningsrestene fjernet. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/Files
PÅ SYKKEL LIKE ETTER: Bildet av mannen som syklet blant bygningsrestene gikk verden over i tida etter jordskjelvet. En Reuters-fotograf har fotografert en ny syklist i august, men denne gang er alle bygningsrestene fjernet. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Japan er i ferd med å reise seg igjen etter jordskjelv-, tsunami- og atomkatastrofen som rammet landet i mars i år.

Nye bilder fra nyhetsbyrået Reuters viser resultatene av den massive opprydningsoperasjonen som allerede har funnet sted.

Fotograf Kim Kyung-Hoon har besøkt mange av de områdene som ble hardest rammet av jordskjelvet og tsunamien, deriblant Rikuzentakata. Byen ble regelrett jevnet med jorden etter jordskjelvet og den påfølgende tsunamien.

Jevnet med jorden Tsunamibølgen som skyllet over Rikuzentakata skal ha vært rundt ti meter høy, og bare et par bygninger sto igjen i sentrum av byen etterpå.

Bilder tatt dagen etter katastrofen viste knuste bygninger, dekket av søle. På ett av de nye Reuters-bildene er bygningsrestene fjernet fra gatene, som er rene og ryddige.

Gatene er imidlertid mer eller mindre folketomme, og på bildet ser Rikuzentakata nesten ut som en spøkelsesby.

Over 15 000 mennesker er bekreftet døde siden jordskjelvet, mens i underkant av 5000 fortsatt er savnet, litt over fem måneder etter.

I byen Kesennuma ble 9500 hjem ødelagt i katastrofen. 1400 innbyggere er bekreftet omkommet eller fortsatt savnet, ifølge japanske NHK News. Bildet av det svære skipet som strandet midt i bygningsrestene i byen gikk verden over etter tsunamien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer