Slik ser det ut i Øst-Europa

Og lørdag blir det kraftig snøvær på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et høytrykk over Russland påvirker været i hele Europa om dagen. I det nordøstlige Bulgaria er det erklært unntakstilstand, og militære styrker hjelper til med å åpne veier og komme fram til strandede bilister, ifølge nyhetsbyrået AP.

Om lag 311 bulgarske landsbyer er uten elektrisitet, flere mangler mat og vann, og tusenvis av personer sitter fast i landsbyene, på flyplasser og på snøfylte veier i fjellene.

Snøhøyden kom opp i to meter flere steder i de 15 minusgradene.

Presser nordover mot Sørlandet

Høytrykket, som fører til sterk og kald vind, vil presser nordover slik at vi får snø i sørlige deler av landet til helgen, forklarer statsmeteorolog Håkon Melhus.

- Det vil bli snø og vind på Sørlandet og i Telemark fra lørdag, opp mot kuling i kyst- og fjellstrøk, sier Melhus til Dagbladet.no.

Snømengden vil trolig ligge på fra 30 cm til opp mot 70 cm i noen områder. Det vil også bli nedbør på Østlandet, men bare opp mot 20 cm snø. I Nord-Norge, Trøndelag og på Vestlandet vil det bli lite nedbør, selv om det kan bli nedbør i indre strøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer