Slik ser det ut når Sverige flytter byen som er hele landets pengebinge

Sveriges gullgruve - malmbyen Kiruna - er på flyttefot. Det kan bli starten på et nytt industrieventyr.

PÅ FLYTTEFOT: Her blir villaen til Kirunas grunnlegger, Hjalmar Lundbohm. flyttet. Vel tre km nord for gamle Kiruna, skal den store og historiske trebygningen få sin nye grunnmur. Selve flyttingen var planlagt med millimeteres presisjon. Flyttingen av det som på folkemunne i Kiruna kalles Hjalmar Lundbohmgården foregikk uten problemer. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
PÅ FLYTTEFOT: Her blir villaen til Kirunas grunnlegger, Hjalmar Lundbohm. flyttet. Vel tre km nord for gamle Kiruna, skal den store og historiske trebygningen få sin nye grunnmur. Selve flyttingen var planlagt med millimeteres presisjon. Flyttingen av det som på folkemunne i Kiruna kalles Hjalmar Lundbohmgården foregikk uten problemer. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KIRUNA (Dagbladet): I snart 120 år har Kiruna og byens unike malmforekomster vært en pengebinge for den svenske staten. Milliarder av kroner har blitt pumpet inn i det svenske samfunnet.

Når store deler av malmbyen nå skal jevnes med jorda, betyr ikke det slutten for Kiruna og industrisamfunnet lengst nord i Sverige. Flyttingen av den største byen i Lappland kan derimot være starten på et nytt industrieventyr.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer