Slik ser det ut på gislenes rom etter terroraksjonen

Ny video fra In Aménas. Vi advarer mot sterke bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ny video fra Tiguentourine-anlegget i In Aménas er nå sluppet. Videoen viser hvordan det ser ut i gassanleggets boligkompleks etter gisselaksjonen.

Kaotisk Kameramannen, trolig en algerisk sikkerhetsvakt eller arbeider ved anlegget, går rundt blant kjøretøy og boliger etter at aksjonen er over. Stedet er kaotisk og bærer tydelig preg av hva som er skjedd:

Klær og andre eiendeler ligger strødd utover. På et golv vises blodige fotspor, og utenfor ligger en madrass med blodflekker, samt lik tildekket av tepper.

- Det er trolig en algerier, sies det på opptaket.

En mengde gisler ble holdt på boligkomplekset i gisselaksjonens tidlige fase. Flere av de de overlevende forteller at folk ble skutt på stedet. Noen, blant dem nordmannen Oddvar Birkedal (58), unnslapp ved å gjemme seg på rommet.

Ble angrepet Torsdag bestemte gisseltakerne i boligkomplekset seg for å slutte seg til gruppa som forskanset seg inne på selve raffineriet. De stuet gisler inn i biler og kjørte mot kollegene. Den algeriske hæren slo imidlertid til mot kortesjen, og flere gisler og -takere ble drept.

Fem nordmenn er fremdeles savnet etter gisselaksjonen. De omkomne som er funnet på Tiguentourine, er nå fraktet til hovedstaden Alger, der de skal identifiseres.

Norske Kripos er ankommet Alger med et identifiseringsteam. De har i dag fått vite at de får tilgang på samtlige omkomne, i arbeidet med å identifisere eventuelle nordmenn blant de døde, melder NTB.