Slik ser E6 ut akkurat nå

Slik lammes Sør-Norge av flommen.

E6 AKKURAT NÅ: Et jord og leireras har gått over E6 ved oppkjøringen til Høvringen i Gudbrandsdalen. Vannmasser og ras har laget store ødeleggelser flere steder i Gudbrandsdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
E6 AKKURAT NÅ: Et jord og leireras har gått over E6 ved oppkjøringen til Høvringen i Gudbrandsdalen. Vannmasser og ras har laget store ødeleggelser flere steder i Gudbrandsdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enorme vannmengder har lagt store arealer under vann og lammet størsteparten av Sør-Norge. Flommen har tatt med seg veier, bruer og hus, og satt sentrale samferdselsårer ut av spill. Enkelte steder nærmer vannivået seg 50-årsflom.

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge hadde i går ettermiddag og kveld sin fulle hyre med å redde folk fra rasområder med helikopter, spesielt mellom Kvam og Otta i Gudbrandsdalen. Så vel boliger som skoler og barnehager måtte evakueres.

Situasjonen ble ikke bedre av at Telenors mobilnett hadde store problemer over hele landet. Problemene skyldes neppe flommen, men gjorde varslingen treg eller umulig for mange.

- Følg med Flommen kommer særdeles ubeleilig til for alle som har tenkt å krysse landsdelen nå i pinsa. Hovedfartsårene E6, E16, riksvei 7 og 3 er stengt, det samme gjelder Dovrebanen. I tillegg er en rekke mindre riks- og fylkesveier uframkommelige, og Norge er samferdselsmessig så godt som delt i to.

Statens vegvesen oppfordrer bilister til å overveie om de i det hele tatt trenger å reise akkurat nå.

- Løpske vannmasser kan ødelegge veibanen på minutter. Folk må følge med, sier Anita Moshagen i Vegvesenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer