Slik ser en kanin ut etter ti år i bur

Erling (10) fikk beinskjørhet, leddgikt, slitasjeforandringer i ryggen og ble deformert på grunn av manglende muskulatur.

STORE FORSKJELLER: Bildene til venstre viser Erling (10) som har sittet stille i et lite bur mesteparten av sitt liv. Dette har blant annet ført til at han mangler magemuskler, og de indre organene i magen flyter rundt. Bildene til høyre viser Melis (8), en frisk og vanlig kanin. Foto: Privat
STORE FORSKJELLER: Bildene til venstre viser Erling (10) som har sittet stille i et lite bur mesteparten av sitt liv. Dette har blant annet ført til at han mangler magemuskler, og de indre organene i magen flyter rundt. Bildene til høyre viser Melis (8), en frisk og vanlig kanin. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da disse bildene ble tatt for rundt fire uker siden, kunne kaninen Erling omtrent ikke gå. Han hadde da sittet stille i et bur de siste ti åra, og hadde utviklet både beinskjørhet og forkalkning.

I tillegg var kroppen hans blitt deformert på grunn av manglende muskulatur, han hadde utviklet leddgikt og slitasjeforandringer i ryggen, noe som trolig har medført smerter i flere år.

- Veldig mange ville imidlertid sagt at han så ut som en vanlig kanin, da det en slik oppbevaring av kaniner er utbredt. Så lenge han bare satt der i buret, var det ikke synlig at det var noe galt med ham, sier Marit Emilie Buseth til Dagbladet.

Manglet magemuskler Hun er forfatter av Den store kaninboka og aktuell med boka Rabbit Behaviour, Husbandry and Welfare, som gis ut i England seinere i år. I tillegg var hun med på å opprette nettstedet kanin.org, et velferdsorientert kaninforum.

- Vi visste at vi måtte undersøke ham fordi han høyst sannsynlig ville ha forkalkninger og beinskjørhet. Vi vet at dette er en effekt av å sitte stille i et bur over langt liv, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer