Slik ser fjeset til Cynthia ut etter bare åtte år

Her er sju ansikter som viser narkotikamisbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I denne videoen ser du hva få år med narkotikamisbruk gjør med kroppen.

Kampanjen «More than meth: The faces of drug arrests» skal gi et bilde på at det ikke bare er bruk av metamfetamin som gjør skade på kroppen.

Se videoen øverst i saken!

Mug shots Det er organisasjonen Rehabs som står bak kampanjen. De gjorde også en lignende kampanje, «Faces og meth», for ti år siden.

Bildene av rusmisbrukerne i videoen viser tydelig en skremmende utvikling. De har blitt arrestert gjentatte ganger for bruk av blant annet kokain, heroin, oksykodon og metamfetamin.

Mange får flekker i ansiktet, ødelagte tenner og blodskutte øyne innen kort tid.

Organisasjonen håper kampanjen vil bidra til at folk skal få øynene opp for hva misbruk gjør med kroppen, og at misbrukere vil søke hjelp til å bli rusfri.

- Farlig Det er ikke første gang før- og etterbilder er blitt brukt for å forebygge.

For et par år siden offentliggjorde politiet i USA bilder av personer som brukte metamfetamin. Hensikten var å skremme barn og ungdom fra å prøve det.

Folkehelseinstituttet lagde en oversikt over tilfeller der personer er mistenkt for påvirket bilkjøring for to år siden, som viste at amfetamin/metamfetamin er blant de tre mest brukte rusmidlene i Norge.

Fagdirektør ved divisjon for rettsmedisin og rusmiddelforskning, Liliana Bachs, ved Folkehelseinstituttet pekte på at metamfetamin er en generell trend i Europa.

- Det er klart at stoffet har alvorlige konsekvenser, kanskje først og fremst for psyken, sa hun til Dagbladet.

Uttrykkene i ansiktene til menneskene i videoen viser tydelig sorg og lidelse.

En amerikansk studie fra 2012 vise at 4,5 milloner amerikanere var avhengig av ulovlige rusmidler.

<strong>FORVANDLINGEN:</strong>  Politiet i USA gikk for to år siden ut med bilder som viser effekten ved bruk av det syntetisk sentralstimulerende dopet metamfetamin. Hensikten er å skremme barn og ungdom fra å prøve det. Foto: Multnomah County sheriff-kontor
FORVANDLINGEN: Politiet i USA gikk for to år siden ut med bilder som viser effekten ved bruk av det syntetisk sentralstimulerende dopet metamfetamin. Hensikten er å skremme barn og ungdom fra å prøve det. Foto: Multnomah County sheriff-kontor Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer