Slik ser gjeng-Oslo ut akkurat nå

Hele 158 personer utgjør de farligste kriminelle gruppene i hovedstaden, ifølge politiet. Bare i høst har det vært en rekke alvorlige hendelser i disse miljøene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For første gang kan Dagbladet.no i dag offentliggjøre den mest fullstendige oversikten som finnes over gjengmiljøet i Oslo slik det ser ut i 2008.

Dagbladet.no har fått tilgang til et hemmeligstemplet beredskapsdokument som skisserer det politiet mener er praktisk talt alle involverte. Dokumentet er oppdatert 1. mai i år, og navngir nærmere 200 personer som på ulike måter er knyttet til hovedstadens forskjellige gjenger.

De fleste er norskpakistanske menn, samtidig som en rekke etnisk norske menn, enkelte med østeuropeisk og annen bakgrunn og noen få kvinner også skal ha nær tilknytning til miljøene. Alderen spenner helt fra 15-16-åringer som allerede kobles til alvorlige forbrytelser, til menn i 40-åra som har lurt døden flere ganger i gjengkrigene.

158 personer er med navn og bilde listet opp under det politiet mener er hovedstadens seks viktigste gjenger: • B-gjengen• «Fraksjonen» knyttet til B-gjengen• Young Guns• Furuset Bad Boys• Holmliagjengen• Grønlandsgutta

Blant gjengmedlemmene finner man dommer fra nær sagt hele strafferegisteret: Ran, grove tyverier, narkotika (både smugling, salg og bruk), kidnapping, tortur, bedragerier, hvitvasking, vold - og drap - er gjengangere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer