Slik ser han ut 60 år etter han ble Mr. Universe

Usedvanlig sprek 100-åring. Her forklarer han hemmeligheten.

 VISER MUSKLER : Det er nok ikke mange 100-åringer som er like spreke som denne karen. Indiske Manohar Aich vant Mr. Universe i 1952. Foto: AP / CREATIVE COMMONS
VISER MUSKLER : Det er nok ikke mange 100-åringer som er like spreke som denne karen. Indiske Manohar Aich vant Mr. Universe i 1952. Foto: AP / CREATIVE COMMONSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1952 ble han kåret til Mr. Universe. På søndag feiet han sin 100-årsdag. Fortsatt er han forbløffende sprek.

Indiske Manohar Aich startet med bodybuilding på 1940-tallet. Da satt han i fengsel, straffet for å ha opponert mot Storbritannias kolonivelde.

Etter å ha sonet tida fortsatte han å bygge muskler. Deretter kulminerte flere internasjonale suksesser med Mr. Universe-tittelen.

Hemmeligheten 100-åringen viser til livsstilen når han skal forklare hvordan han har holdt seg så sprek. Aich verken røyker eller drikker.

Han forsøker å la være å stresse og konsentrerer seg om lykke i livet.

Og dietten er sober: Melk, frukt, grønnsaker, ris og masse fisk er det som i tillegg til livsstilen er hemmeligheten, forteller han.

Lite penger Med tittelen ble han internasjonal stjerne. Aich reiste verden rundt og levde av å konkurrere som bodybuilder.

Hjemme passet kona på barna.

- Jeg ble ikke rik på dette. Det er ikke mye penger i bodybuilding. Men man får respekt, og for det kunne jeg vært bodybuilder i mitt neste liv også, sier den friske 100-åringen til Indian Express.

Schwarzenegger er helten Aich forteller til nyhetsbyrået AP at han ikke angrer på noe i livet - bortsett fra at han ikke har møtt sin store helt og Mr. Universe-kollega Arnold Schwarzenegger.

100-åringen forteller at har sett mange av Schwarzenegger-filmene.

- Jeg liker å se på stuntsene han gjør i filmene. De er utrolige, sier Aich.