MER SYNLIG:  Konsernsjef Einar Enger i NSB tar kritikken fra sin forgjenger Kristian Rambjør iog lover å blir mer synlig når det stormer rundt de ansatte. De siste dagene har NSB mistet  store fraktoppdrag fra kunder som Posten, Schenker og Tollpost. Her Enger på en pressekonferanse 1. februar med samferdselsminister Magnhild Meltbveit Kleppa. FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.
MER SYNLIG: Konsernsjef Einar Enger i NSB tar kritikken fra sin forgjenger Kristian Rambjør iog lover å blir mer synlig når det stormer rundt de ansatte. De siste dagene har NSB mistet store fraktoppdrag fra kunder som Posten, Schenker og Tollpost. Her Enger på en pressekonferanse 1. februar med samferdselsminister Magnhild Meltbveit Kleppa. FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.Vis mer

Slik ser NSB-sjefen ut

Einar Enger tar kritikk fra gamle sjefer - og skal bli mer synlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tidligere NSB-sjefer mener konsernsjef Einar Enger bør være synligere i mediene når det stormer rundt norsk jernbane. Enger lover å følge oppfordringen.

Kristian Rambjør, som var sjef i NSB fra 1990 til 1995, mener Enger ikke har stått i front av organisasjonen og forsvart sine underordnede.

- Det er en alminnelig regel, i militæret og over alt ellers, at når de ansatte som møter publikum får kjeft og ubehageligheter, skal lederen våre synlig, stå i stormen og beskytte sine medarbeidere.

- Det har vi ikke sett så mye til i ledelsen hos NSB, med unntak av Stein Nilsen, sjefen for persontogene som sa opp, sier Rambjør til Aftenposten.


Også Osmund Ueland, NSB-sjef fram til år 2000, mener en synlig ledelse er viktig for jernbanen.

Vil endre stil

Nåværende konsernsjef Einar Enger er åpen for at han kan ha holdt en for lav profil og lover å endre stil.

- I etterkant kan vi stille spørsmål om jeg bør være mer synlig.

- Det er et spørsmål vi får ta en evaluering av i ettertid. I vinter tok vi en ansvarsfordeling mellom direktør for persontog, Stein Nilsen, og meg, hvor han skulle ta det som var knyttet til persontog, og jeg skulle ta helheten, sier Enger.

(NTB). SYNLIG:  Tidligere NSB-sjef Kristian Rambjør kritiserer nåværende NSB-sjef Einar Enger for ikke å ha vært synlig når det har rast som verst i vinter. Her Rambjør da han tiltrådte i 1990. ARKIVFOTO: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX.
SYNLIG: Tidligere NSB-sjef Kristian Rambjør kritiserer nåværende NSB-sjef Einar Enger for ikke å ha vært synlig når det har rast som verst i vinter. Her Rambjør da han tiltrådte i 1990. ARKIVFOTO: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX. Vis mer