Plastsøppel i naturen

Slik ser Oslofjorden ut på bunnen

- Galskap at vi behandler vår egen natur på den måten.

OSLOFJORDEN: Marinbiolog Fredrik Myhre i WWF jobber med å kartlegge plast i Oslofjorden. De siste årene har stadig flere områder blitt fylt opp av plastsøppel som vi kaster fra oss. Video: Fredrik Myhre. Klipp: Madeleine Hatlo / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var marinbiolog i WWF Verdens naturfond, Fredrik Myhre, ute på plastrydding på bunnen av Oslofjorden, like utenfor Nesodden.

Synet som møtte han og kollega Roger Carson var ikke spesielt lystig. Havbunnen var dekket av plast og annet søppel så langt øyet kunne se.

- Vi planla å dykke i et av områdene vi visste det var mye plastsøppel, og i helga valgte vi å fokusere på leker, dykkerutstyr og skosåler. Vi hadde med oss to nett og tok med det vi kunne, men vi kunne ha plukket i dagevis uten å få med oss alt, sier han til Dagbladet.

Trist syn

Myhre og WWF har jobbet med å kartlegge plast i Oslofjorden siden 2011. Siden da har utviklingen vært av det nedslående slaget.

- Det har bare økt og økt for hvert år. Noen steder ser det greit ut, mens andre steder er det helt for jævlig, unnskyld uttrykket, sier han.

Akkurat i dette området tror han det er dumping fra båter i området som ligger bak den store mengden søppel. Da de var ute på tokt tidligere i høst fant de over 200 arbeidshansker. Etter helga ligger det fortsatt rundt 50 skosåler igjen, i tillegg til flere store presenninger og andre typer søppel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer