Slik ser raset ut fra lufta

Kvikkleireraset kan fortsette i mange timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ESP/OSLO (Dagbladet): - Raset kommer til å fortsette så lenge det fortsatt er kvikkleire igjen i «lommen» som nå raser ut, eller raskanten treffer fastere masse eller fjell. Dette kan pågå i mange timer og i verste fall dager, sier geolog Kari Sletten i Norges Geologiske Undersøkelser (NGU) til adressa.no.

Sletten presiserer at hun ikke har sett bilder fra rasstedet, men baserer seg på foreløpige opplysninger.

Borten Moe på stedet Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge skal skredet være minst 50 meter bredt og 350 meter langt.

- Ja, det er svært, bekrefter olje- og energiminister Ola Borten Moe til Dagbladet.no

Han var i Trondheim da raset skjedde, og dro selv ut til området for å se på skadene.

- Jeg har fått en god orientering om hva som har skjedd, og mitt klare inntrykk er at systemene fungerer som de skal. Alle er på plass, både politi, ambulanser, brannmannskaper og redningshelikoptre.

Mange evakuerte Borten Moe hevder at han er trygg på at området vil bli fulgt godt opp i tiden framover. Og at ingen av de evakuerte vil få flytte tilbake før alt er sikkert.

 KAN FORTSETTE:  Raset kan fortsette i mange timer, eller i verste fall dager, mener geologene. Foto og video: Tor Aage Hansen
KAN FORTSETTE: Raset kan fortsette i mange timer, eller i verste fall dager, mener geologene. Foto og video: Tor Aage Hansen Vis mer

- Geologer er allerede på stedet. I den grad et ras kan være under kontroll, så mener jeg at det er tilfellet her nå.

Rikard Heimen i Trøndelag Brann- og redningstjeneste sier til Dagbladet at det er planer om å evakuere ytterligere 10-15 gårder i tillegg til de to eller tre gårdene som allerede er evakuert. Ifølge Heimen er det de to helikopterne på stedet som har denne oppgaven.

 MANGE EVAKUERTE:  Rundt 15 gårder kan bli evakuert som følge av raset. Foto: Tor Aage Hansen
MANGE EVAKUERTE: Rundt 15 gårder kan bli evakuert som følge av raset. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer