Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik ser snøstormen i USA ut fra rommet

Flere hundre tusen uten strøm og stengte veier i New York etter snø og torden i USA.

 SJELDENT SYN:  Bildet astronauten Scott Kelly har tatt av stormen som herjer USA lørdag vekker oppsikt på sosiale medier. Foto: Scott Kelly/NASA
SJELDENT SYN: Bildet astronauten Scott Kelly har tatt av stormen som herjer USA lørdag vekker oppsikt på sosiale medier. Foto: Scott Kelly/NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens sprengkulda er i ferd med å gi seg i Norge, så har en massiv storm gjort livet surt i store deler av USA.

Stormen har blant annet rammet New York der myndighetene har varslet kjøreforbud etter klokka halv tre lokal tid.

Dette grunnet de drøyt 76 centimeterne med snø som er ventet å falle - uvante tall for området for verdensmetropolent.

- Hvis du er ute på gatene, kom deg inn nå, sier borgermester Bill de Blasio ifølge CNN.

Kanalen regner med at rundt 85 millioner mennesker blir rammet av stormen og skriver at hovedfartsårene i tre stater har blitt stengt som følge av været.

På landsbasis har ni mennesker dødd i stormrelaterte hendelser, skriver CNN.

Samtidig har 80 000 mennesker mistet strømmen i New Jersey, der også femti mennesker har blitt tvunget ut av hjemmene sine i Atlantic City på grunn av oversvømmelser.

CNN opplyser også at rundt 300 mennesker har ringt nødtelefonen i hovedstaden Washington D.C som følge av været, og at 140.000 mennesker er strømløse i North-Carolina.

Forsvarssekretær Ash Carter måtte på sin side endre destinasjon fra da han skulle fly hjem etter å ha vært i Davos i Sveits. Carter skulle etter planen lande i Maryland, men turen hans endte isteden i Tampa, Florida, ifølge Associated Press.

Snøstormen har også satt sport på nettet, nærmere bestemt via Twitter-kontoen til astronauten Scott Kelly. Bildene, publisert fra den internasjonale romstasjonen (ISS), viser hvordan snøen enkelte steder har blandet seg med lyn og torden.

- Sjeldent værfenomen sett fra det ytre rom, skriver Kelly i et innlegg som har blitt delt av flere tusen mennesker.

 FRA ROMMMET:  NASA følger stormen fra rommet. Slik så det ut klokka halv tre lokal tid. Foto: NASA/NOAA GOES Project
FRA ROMMMET: NASA følger stormen fra rommet. Slik så det ut klokka halv tre lokal tid. Foto: NASA/NOAA GOES Project Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media