Slik setter Lysbakken Jens på pinebenken

Får en kjempeutfordring med å bygge opp et parti i ruiner uten å ta del i regjeringens viktige underutvalg.

HODEPINE: At SVs nye leder ikke sitter i regjeringen, kan skape hodebry for de andre partiene i regjeringen. Her er regjeringspartienes ledere under regjeringens budsjettkonferanse i dag. 
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
HODEPINE: At SVs nye leder ikke sitter i regjeringen, kan skape hodebry for de andre partiene i regjeringen. Her er regjeringspartienes ledere under regjeringens budsjettkonferanse i dag. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble Audun Lysbakken kronet som ny SV-leder med overveldende flertall. Men 34-åringen fra Bergen må nå starte arbeidet med å løse floka han selv har bidratt sterkt til å skape. Etter avgangen som statsråd, må Lysbakken manøvrere en skadeskutt juniorpartner i regjeringen fra sin stol på Stortinget.

Etter det Dagbladet erfarer ser man internt i regjeringen med stor bekymring på hvordan den rødgrønne regjeringen skal fungere videre.

Holdes utenfor Blant annet får han ikke møte i regjeringens viktige underutvalg.

- Underutvalget er et regjeringsutvalg, og da er det ikke naturlig at Lysbakken møter der, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Lysbakken er klar på at de vil finne en løsning.

- Vi skal nå finne de rutinene vi skal ha for å jobbe sammen. Den klare innstillingen til alle de tre partilederne er at vi helt sikkert kommer til å finne gode løsninger på det, sier Lysbakken selv til Dagbladet.

Flere bøyger En av de store politiske sakene som skal behandles denne våren er den allerede betente klimameldingen, som er utsatt for fjerde gang - nettopp på grunn av intern uenighet i regjeringen. Der SV står fast på at to tredjedeler av utslippskuttene skal gjøres hjemme, mener Ap at det ikke må være et absolutt krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer