Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik sier Arash takk til politimannen Sebastian. - Det sier sitt

Politibiler som sperrer gatene i Stockholm er dekorert med blomster. Folket er takknemlig for jobben politiet har gjort etter angrepet.

BAMSEKLEM: Her gir Arash Azarbad politimannen Sebastian en god klem foran den blomsterdekorerte politibilen på Hötorget. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
BAMSEKLEM: Her gir Arash Azarbad politimannen Sebastian en god klem foran den blomsterdekorerte politibilen på Hötorget. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hver eneste sidegate oppover fra Vasagatan i Stockholm sentrum er lørdag kveld fortsatt stengt for ferdsel.

Politibiler står på tvers, mens politifolk følger nøye med.

Ved flere av sperringene legger folk ned blomster og tenner lys.

- Takk!

Men på Hötorget, hundre meter fra Åhléns City, hvor lastebilen fredag dundret inn i veggen etter å ha kjørt ned mennesker i Drottninggatan, står en spesiell politibil.

Den er dekorert med fullt av blomster. Utover lørdag kveld ble det bare flere og flere av dem.

- Folk er takknemlige, de kommer med mat og kaffe. Det har vært tøft og mye å gjøre siden angrepet skjedde. Det er flott å få sånn støtte, sier Sebastian, før Arash Azarbad kommer rett bort til politimannen og gir ham en klem.

- DE KAN IKKE VINNE: Annika Rogell og Ann-Justin Anderung (i midten) Arash Azarbad er ute igjen i Stockholms gaten. - Hvis ikke vinner de, sier Anderung. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- DE KAN IKKE VINNE: Annika Rogell og Ann-Justin Anderung (i midten) Arash Azarbad er ute igjen i Stockholms gaten. - Hvis ikke vinner de, sier Anderung. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Takk så mye, sier Azarbad.

Sebastian smiler.

- Dette sier jo sitt, sier Sebastian.

Mange av Stockholms borgere er fornøyde med politiets arbeid etter terrorangrepet.

GIR TRØST: Politimannen Sebastian gir trøst til en kvinne på Hötorget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GIR TRØST: Politimannen Sebastian gir trøst til en kvinne på Hötorget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ifølge storavisene Aftonbladet og Expressen ble flere personer i ettermiddag pågrepet i forbindelse med gårsdagens terroraksjon i Stockholm. Politiet selv vil foreløpig ikke bekrefte opplysningene. Den angivelige gjerningsmannen, en 39-åring, ble også pågrepet forholdsvis raskt etter angrepet, allerede fredag kveld.

KONGENS TALE: Sveriges konge, Carl Gustaf, befant seg i Brasil da han fikk beskjeden om terrorhandlingen i Stockholm. I talen til folket var kongen tydelig på at varmen og omtanken han har sett i Sverige de siste dagene er noe som skaper håp etter det tunge døgnet. Video: Expressen Vis mer

- Politiet har gjort en kjempejobb, sier Ann-Justin Anderung, som lørdag kveld var på Hötorget for å legge blomster på politibilen.

- I går var jeg lei meg, i dag er jeg sint. Nå er vi ute i gaten fordi hvis ikke vi er det, da vinner de, sier Anderung, mens vennene Annika Rogell og Arash Azarbad nikker.

Flere og flere kommer til for å legge blomster på politibilen. En av dem er Ronja Rajaleid (5 og et halvt år).

- Hvorfor legger du ned blomster, da?

BLOMSTERBIL:  Katarina (9) legger her på blomster. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLOMSTERBIL:  Katarina (9) legger her på blomster. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Fordi en dumming kjørte inn i en vegg, sier Ronja, som ble løftet opp av en av politimennene for å legge blomster på taket av politibilen som er blitt en attraksjon etter angrepet som til nå har krevd fire menneskeliv.

Fire personer ble drept og 15 personer skadd da lastebilen pløyde gjennoom en folkemengde i stor fart på Drottninggatan i Stockholm sentrum.

Den mistenkte 39-åringen er ifølge svensk presse en usbekisk familiefar som jobber i byggebransjen. Folk som kjenner mannen, stiller seg uforstående til at han skal stå bak terroraksjonen, men han har like fullt uttrykt støtte til Den islamske stat (IS) på sosiale medier.

TALTE TIL FOLKET: Det var en preget statsminister som talte for pressen etter terrorhandlingen i Stockholm, tidligere i dag. Löfven var tydelig og klar på at det nå er viktigere enn noensinne at det svenske folk holder sammen. Video: Expressen Vis mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media