Slik sikrer du boligen din

Jula høysesong for husbranner.

MANGE BRANNER: Jul og nyttår oppstår det flere husbranner enn resten av året. Dette bildet er fra en demonstrasjon av brannsikkerhet under Brannvernuka i 2004.
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
MANGE BRANNER: Jul og nyttår oppstår det flere husbranner enn resten av året. Dette bildet er fra en demonstrasjon av brannsikkerhet under Brannvernuka i 2004. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I helga har det vært elleve dødsfall i forbindelse med branner i Norge. Det gjør at 2008 er blitt det verste brannåret på over 20 år, med 78 personer som har omkommet i brann.

Seks personer omkom i Oslo natt til lørdag i den verste brannen i byen siden 1938. Søndag morgen omkom fire personer i en boligbrann på Bergsøy i Herøy kommune. Samme natt omkom en 20 år gammel mann i en boligbrann i Mehamn i Finnmark.

I uka mellom julaften og nyttårsaften er det tre ganger så mange branner som i en gjennomsnittsmåned ellers i året. Det har sammenheng med mye bruk av levende lys, alkoholbruk og økt bruk av det elektriske anlegget. Ifølge DSB brenner nesten 50 prosent flere boliger denne måneden enn i en gjennomsnittlig måned ellers i året.

Her presenterer vi noen tips fra Norsk brannvernforening om hvordan du kan ta forholdsregler for å sikre boligen din.

Slik sjekker du at boligen din er trygg:

Hver dag før du legger deg:• Sjekk at komfyr, vaskemaskin og tørketrommel er slått av• Slå av TV-en med av-knappen der slik finnes, ikke bare med fjernkontrollen• Sjekk at levende lys er slokket• Sjekk at ingen ovner er tildekket

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer