Slik sikrer du deg mot skader på nyttårsaften

Se skrekkvideoen over hvor lett skader oppstår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fyrverkeriet er høydepunktet for mange på nyttårsaften, men de kan også medføre en stor risiko om man ikke behandler rakettene med respekt - og følger regelverket.

- Bakkefyrverkeriene kan være veldig farlige, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring, til Dagbladet.

- Skuddene skytes ikke nødvendigvis rett opp, men kan også sprute sidelengs. Det kan også være farlig å gå bort for til bakkefyrverkeriet for tidlig. Siste skudd er ikke nødvendigvis avfyrt. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefalerat man venter 30 minutter før man går bort, Vennesland.

Avskutte fingre og øyeskader - Vi ser hvert år at folk som får ødelagt fremtiden sin på grunn av skader. Det kan være alt fra avskutte fingre til øyeskader. Det har vært en viss nedgang i skader de siste årene, men bakkefyrverkeriene er likevel kolossalt farlig, sier Emma Elisabeth Vennesland.

- Hvis noe går galt, som for eksempel at en rakett tenner på huset ditt eller du skader deg, har folk mulighet til å få tilbake penger?

- Ja. Vi har hatt eksempler på hus at hus har brent ned som følge av en rakett. Det har de fått erstatning på, selv om fyrverkeri var årsaken. Når det kommer til personskader avhenger det på hvilken personforsikring man har. Ulykkesforsikring kan være greit å ha. Norge kommer til å følge Europa etter hvert. Det vil bli mer offentlig fyrverkeri, og mindre privat. Det synes vi er flott, og tror det vil skape en hyggeligere stemning rundt nyttår. Like sikkert som nyttår kommer, så kommer skader av bakkefyrverkeriene, sier Vennesland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer