Slik sirklet de inn antatt terrorist: Politiet ventet på adressen da han kom tilbake i natt

Tror de har drept rett gjerningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 05-tida i natt slo politiet mot en adresse i Nørrebro i København. En person ble skutt og drept.

- Vi antar at det er den samme gjerningsmann som står bak begge episoder. Vi tror også at mannen som ble skutt av politiet på Nørrebro er gjerningsmannen bak begge, sier sjefpolitiinspektør Torben Mølgaard Jensen.

Få siste nytt i vårt Nyhetsstudio.

I går ettermiddag, i 15.30-tida, ble en person drept og tre politimenn såret under debattmøtet «Kunst, blasfemi og ytringsfrihed» på Kulturhuset «Krudttønden» i København. I 01-tida ble en jødisk mann skutt og drept utenfor en synagoge i byen, to politimenn ble såret.

Politiet i København skriver i en pressemelding at de i 23-tida i går kveld fikk videotilgang fra et eiendomskompleks hvor en taxi skal ha satt av den angivelige gjerningsmannen.

- Etter gjennomgang av stedets mange kameraer ble taxien og og den antatte gjerningsmannen lokalisert. Det har vært en omfattende undersøkelse av videomaterialet som viser at den angivelige gjerningsmann ankom stedet cirka klokka 16.15, før han forlot stedet igjen klokka 16.37.

Politiet skriver at de siden klokka 23 i går kveld var på adressen med etterforskere og observatører.

- Det har ut i fra den tilgjengelige videomaterialet ikke vært mulig å identifisere mannen. Cirka klokka 04.50 kunne betjentene på stedet konstatere, at den angivelige gjerningsmannen returnerte til området. Politiets aksjonsstyrke tok kontakt ved å rope til ham da han svarte med flere skudd mot styrken. De besvarte ilden og drepte den angivelige gjerningsmannen, opplyser politiet.