Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik SJEKKER du bilen din

Nye og dyre biler er tryggest å kjøre. De har best sikkerhetsutstyr. Noe av dette utstyret kan du kjøpe og montere i din bil. SKIEN (Dagbladet): Du kan selv sjekke om bilen din har detaljer som øker sikkerheten din. Listen kan du bruke på din egen bil eller ha med deg når du vurderer ny bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekklisten er utarbeidet av Norges Forsikringsforbund, Trygg Trafikk og Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund. Den forteller deg ingenting om selve konstruksjonen på bilen, men vil kunne hjelpe deg til å finne en sikrere bil.

Påkjørsler bakfra

- Påkjøring bakfra representerer 40 prosent av skadeutbetalingene til forsikringsselskapene i Oslo. Høyt bremselys reduserer faren for å bli påkjørt med 15 prosent, sier informasjonssjef Torgny Alstad i Forsikringsforbundet. Her er resten av listen:

Lyktepussere: Gir bedre hovedlys, prøv lyset i mørket og sammenlikn

Automatgir: Gir mykere kjørestil og økt oppmerksomhet i trafikken.

Radio: Plassert i riktig høyde, slik at du slipper å lete etter knappene.

Kollisjonsputer

Kollisjonsputer: Reduserer sammen med bilbelte sannsynligheten for alvorlig skade med 20-25 prosent.

Undersøk også hva slags utstyr som kan tilbys til bilen din. Vil du for eksempel kjøpe en fire år gammel Toyota Corolla uten kollisjonspute, får du ettermontert det for 4000-5000 kroner på førersiden. Flere andre bilmerker tilbyr det samme.

Beltestrammere: Høydejusteringen av bilbeltet øker effekten av beltet.

Hodestøtter: Påse at de er regulert i høyden slik at du sikres ved en kollisjon.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media