Slik sjekker du om du er «ufrivillig katolikk»

Her er nummeret du må ringe.

HAR SLETTET 6000: - Vi har skrevet brev til 79 000 personer, alle som er registrert fra 2010. Vi har på ulikt vis vært i kontakt med en god del av dem, men langt fra alle. Så langt har vi slettet 6000 personer. Det kan godt være en del av dem er rettmessig registeret, men det er personer vi ikke finner, eller som har bedt om at vi sletter dem, sier biskop Bernt Eidsvig til Dagbladet.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HAR SLETTET 6000: - Vi har skrevet brev til 79 000 personer, alle som er registrert fra 2010. Vi har på ulikt vis vært i kontakt med en god del av dem, men langt fra alle. Så langt har vi slettet 6000 personer. Det kan godt være en del av dem er rettmessig registeret, men det er personer vi ikke finner, eller som har bedt om at vi sletter dem, sier biskop Bernt Eidsvig til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har mottatt en rekke henvendelser fra personer som frykter at de er registrert som katolikker i Norge i kjølvannet av avsløringene om medlemsrotet i kirka. Dersom du mottar menighetsbladet St. Olav, er det sannsynlig at du er registrert som medlem.

Kirka har allerede innrømmet å ha registrert innvandrere fra tradisjonelt katolske land uten å spørre dem, og personer med ingen andre tilknytning til trossamfunnet enn et katolsk-klingende navn har oppdaget at de har blitt registrert som medlemmer.Brønnøysundregistrene har en tjeneste som gjør det mulig per telefon å be om innsyn i hvilke(t) tros- eller livssynssamfunn, inkludert Den norske Kirke - du eventuelt står oppført som medlem i.

Hvis du ringer og ber om innsyn, vil du få tilsendt et brev med opplysninger om hvilke(t) tros- eller livssynssamfunn du eventuelt er registrert som medlem i. Brevet sendes til din folkeregistrerte adresse. Du vil ikke få utlevert opplysningene muntlig på telefon.

- Det er av personvernhensyn. Normalt sender vi ut brev dagen etter, sier kommunikasjonsrådgiver i Brønnøysundregistrene Frode Nordfjellmark til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer