Slik skal amerikanerne bekjempe den dødelige superbakterien de selv har skapt

Behandles som Ebola.

SUPER-BAKTERIER: Fredag lanserte USAs presiden Barack Obama og det hvite hus en ambisiøs femårsplan for å bekjempe antibiotikaresistente bakterier som blir farligere og farligere. Foto: REUTERS/CDC/NTB SCANPIX
SUPER-BAKTERIER: Fredag lanserte USAs presiden Barack Obama og det hvite hus en ambisiøs femårsplan for å bekjempe antibiotikaresistente bakterier som blir farligere og farligere. Foto: REUTERS/CDC/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag lanserte USAs presiden Barack Obama og det hvite hus en ambisiøs femårsplan for å bekjempe antibiotikaresistente bakterier som blir farligere og farligere.

Senteret for sykdomskontroll (CDC) anslår at disse nye «super-bakteriene» er skyld i så mange som 23 000 dødsfall hvert år. Et tall som ikke kommer til å synke av seg selv, men i Chicago har et sykehussamarbeid funnet en ny måte å bekjempe de dødelige bakteriene på.

Den samme bakterien som CDC selv har omtalt som «mareritt-bakterien» og at den kan ta livet av så mange som halvparten av de som får blodsmitte.

Tar grep Programmet til de fem Chicago-sykehusene gikk ut på at pasientene ble testet for den antibiotikaresistente CRE-bakterien da de ble skrevet inn, og to uker etter innleggelse.

Dersom pasienstene testet positivt på CRE ble isolert i egne rom eller i egne avdelinger sammen med andre CRE-pasienter, og det medisinske personalet som behandlet disse tok spesielle forholdsregler på linje med håndteringen av Ebola-pasienter.

Alle de infiserte pasientene ble også badet i klorheksidin - et sterkt antiseptisk middel som benyttes på sykehusene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer