Arbeiderpartiet og valget 2017:

Slik skal Ap få velgerne tilbake

Ap-ledelsen hevder det ikke er politikken det er noe galt med, men måten den er kommunisert ut til velgerne. Skolering og større satsing på ordførerne er noen av løsningene.

FORKLARTE SEG: Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng etter Arbeiderpartiets sentralstyremøte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORKLARTE SEG: Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng etter Arbeiderpartiets sentralstyremøte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag lanserte Ap sin egen medlemsundersøkelse.

Der har nesten 10 000 Ap-medlemmer pekt på hva som er årsakene til det elendige valget.

Det er en knusende dom medlemmene feller over eget parti.

1000 medlemmer mener oppmerksomheten rundt Støres eiendommer og økonomi ødela. Hovedkonklusjonen i undersøkelsen er at partiet ikke lyktes i å kommunisere budskapet i egen politikk, at man ikke klarte å få fram egne løsninger, og at man ikke klarte å få fram forskjellene mellom Ap og sittende regjering.

Hvorfor dette skjedde, har Ap-ledelsen imidlertid ikke noe entydig svar på.

- Det viktige er at vi evner å lære og ta dette på alvor. Alt materialet som ligger på bordet nå tar vi derfor med oss videre i arbeidet med strategien inn mot lokalvalget i 2019, sier partisekretær Kjersti Stenseng til Dagbladet.

- En ting er at man har bomma på kommunikasjonen av den og den politiske saken, men hva konkret er det dere har gjort feil?

- Når det gjelder blant annet distriktspolitikken, sier enkeltsvar blant annet at vi ikke forsto tidlig nok hvor krevende forsvarssaken ville bli i Nord-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer