Slik skal California reddes fra klima-katastrofen

Harde utslippskutt. Sviende bøter. Tøffere krav til de rike.

KRISETILTAK: Også velstående californiere gjør nå sitt for å avhjelpe tørken og vannmangelen. Her er firmaet Kennah Construction i ferd med å fylle igjen et svømmebasseng i en privat hage i Lakewood. Foto: Reuters/Lucy Nicholson
KRISETILTAK: Også velstående californiere gjør nå sitt for å avhjelpe tørken og vannmangelen. Her er firmaet Kennah Construction i ferd med å fylle igjen et svømmebasseng i en privat hage i Lakewood. Foto: Reuters/Lucy Nicholson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skogbranner, tomme vannreservoarer og brunsvidde plener er noen av krise-tegnene som denne våren gjør det umulig å ignorere Californias årelange tørke. Nå innser flere og flere at det enorme presset på delstatens naturressurser ikke kan fortsette.

Guvernør Jerry Brown har allerede innført en historisk vannrasjonering, og pålagt innbyggerne å redusere vannforbruket med 25 prosent.

Nå går han lenger.

- Legger lista høyt Denne uka gjorde guvernøren det klart at California skal redusere utslippene av klimagasser med 40 prosent innen 2030, sammenliknet med 1990. Han mener slike utslipp er en viktig årsak til blant annet ekstremtørke, som California nå opplever.- Klimaforandringer utgjør en stadig voksende trussel mot velvære, offentlig helse, naturressurser, økonomi og miljøet i California, inkludert mindre snø, tørke, høyere havnivå, hyppigere og mer intense branner, hetebølger, alvorligere luftforurensing, og skade på natur og omgivelser, og disse effektene er allerede følbare i staten, sier Brown.

Dermed forsterkes allerede ambisiøse mål om utslipp på 1990-nivå innen 2020, og en reduksjon på 80 prosent innen 2050.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.