Vaksinesertifikat

Slik skal corona-sertifikatet fungere

Arbeidet med den tekniske løsningen er i full gang.

CORONAPASSET: Slik blir coropasset. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag slapp Helsedirektoratet en rapport hvor de opplyste at første versjon av coronasertifikatet kan leveres 4. mai. Spørsmålene rundt hvordan dette vil fungere i praksis, har vært mange. Nå kommer statssekretær Saliba Andreas Korkunc med flere detaljer om det kommende sertifikatet.

Korkunc opplyser at Helse- og omsorgsdepartementet tar forbehold om uforutsette hendelser, men bekrefter at målet er å ha den forenklede utgaven av sertifikatet klar allerede 4. mai. Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett SF jobber nå på spreng med å utvikle sertifikatet.

- Arbeidet med den tekniske løsningen er i full gang. Den forenklede utgaven av coronasertifikatet kommer i mai, mens den endelige versjonen av sertifikatet, som vil være helt i tråd med EUs regelverk, kommer i slutten av juni, skriver Korkunc i en e-post.

Her finner du det

Før den tid er det ventet at det kommer oppdaterte versjoner av sertifikatet både 12. mai og 1. juni. Helsedirektoratet foreslo først å lansere første versjon 1. juli, men ble bedt av departementet om å vurdere hvordan man kunne framskynde dette arbeidet og lansere sertifikatet trinnvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer