Slik skal de finne vraket

Med dykkere, helikopter og småbåter.

PÅ VEI: Bakkemannskaper på flyplassen i Dakar i Senegal klargjorde i går kveld et AWACS-fly som skal settes inn i søket etter Air France-flyet som er forsvunnet i Atlanterhavet. Flyet dro i retning vrakrestene tidlig i dag. Foto: AP/Rebecca Blackwell
PÅ VEI: Bakkemannskaper på flyplassen i Dakar i Senegal klargjorde i går kveld et AWACS-fly som skal settes inn i søket etter Air France-flyet som er forsvunnet i Atlanterhavet. Flyet dro i retning vrakrestene tidlig i dag. Foto: AP/Rebecca Blackwell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no:) Fire marinefartøy med redningsutstyr og et tankskip er nå på full fart mot vrakrestene fra Air- France-flyet som ble funnet i går. I tillegg er et AWACS-fly som brukes til søking etter andre fly på vei fra Senegal.

Flyseter, en oransje livbøye, metalldeler fra flyet og drivstoff ble funnet omlag 80 kilometer fra flyets antatte rute, bekrefter brasilianske myndigheter.

Dykkere på veiEt møysommelig letearbeid starter nå opp i det aktuelle området i Atlanterhavet.

- Skipene som sendes ut er utstyrt slik at de skal kunne ta opp store deler av Airbus-flyet. Hvert skip har med seg to marinedykkere, og om bord har de også mindre skip som kan senkes ut i havet for å prøve å få opp flydeler, sier admiral Domingos Nogueira til Reuters.Heikoptere skal så brukes til å ta vraket av Airbus A330 fra skipene til en base på den brasilianske øygruppa Fernando de Noronha, om lag 700 kilometer fra styrtstedet.

- Den vanskeligste oppgaven blir å finne ferdskriveren og taleopptak som kan gi oss hint om hvorfor flyet gikk ned, sier Nogueira til nyhetsbyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer