Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal de frakte stråle-skadde arbeidere

Her kommer sikkerhetspersonell i beskyttelsesdrakter for å overflytte skadde til et annet sykehus.

GODT RUSTET: Sikkerhetspersonell forbereder seg på å overflytte stråleskadde Fukushima-arbeidere til et annet sykehus. Foto: REUTERS/Kyodo
GODT RUSTET: Sikkerhetspersonell forbereder seg på å overflytte stråleskadde Fukushima-arbeidere til et annet sykehus. Foto: REUTERS/Kyodo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Beholderen til brenselstavene i reaktor nummer tre ved atomkraftverket i Fukushima kan være skadd, opplyser kraftverkets operatør.

Reaktoren drives med plutonium og har den siste uken blitt forsøkt stabilisert av arbeidere ved anlegget, melder NTB. Flere arbeidere ved atomkraftverket skal ha kommet til skade på grunn av høy radioaktiv stråling.

Det har også kommet meldinger om at sterkt radioaktivt vann har stanset arbeidet med å stabilisere reaktor en og to. Samtidig er det tegn til at reaktor en er betydelig mer ødelagt enn hittil antatt, ifølge et det japanske atomkrafttilsynet.

Over 10000 er nå bekreftet omkommet som følge av jordskjelvet og tsunamien i Japan, skriver BBC.

To uker etter naturkatastrofen svinner håpet om å finne noen av de 17440 savnede. 2775 mennesker er skadde etter katastrofen.

Langs kysten av den nordlige delen av øya Honshu er om lag 250.000 hjemløse. De er innkvartert i alt fra gymnastikksaler til provisoriske leire med brennende oljefat som sørger for å holde kulda unna. Nesten alle har mistet noen som sto dem nær.

Den eldste delen av befolkningen ble spesielt hardt rammet av katastrofen. To tredeler av ofrene var over 60 år, viser en innledende undersøkelse av 2.800 identifiserte omkomne, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling