Slik skal de ha rappet gullmynten til 40 millioner

Storfamilie tiltalt for å ha stjålet den 100 kilo tunge gullmynten «Big Maple Leaf».

DELT OPP: Det kom fram under åpningen av en rettssak i Berlin at politiet tror "Big Maple Leaf" ble delt opp i mindre stykker og solgt. Men både metallet og millionene er forsvunnet. Foto: Marcel Mettelsiefen/dpa/AP
DELT OPP: Det kom fram under åpningen av en rettssak i Berlin at politiet tror "Big Maple Leaf" ble delt opp i mindre stykker og solgt. Men både metallet og millionene er forsvunnet. Foto: Marcel Mettelsiefen/dpa/AP Vis mer
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Gjerningsmennene slo natt til den 27. mars for to år siden til mot Bode-Museum på Museumsøya i sentrum av Berlin.

Fra et nærliggende T-banespor, kunne de sette opp en stige til et garderobevindu i tredje etasje. Vel innenfor, kunne tyvene – via de ansattes garderobe – ta seg inn i selve utstillingen.

«Big Maple Leaf» var lånt av privatmannen som eide det verdifulle samlerstykket, som den kanadiske riksbanken har framstilt bare fem eksemplarer av. Gullvekta utgjorde knappe 40 millioner kroner.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer