VOKTER HOTELLENE:  Tunisiske tropper stod i dag utenfor hotell Riu Imerial Marhaba i byen Sousse. Der skal de fortsette å stå i framtiden, sier Habib Essid - landets statsminister. AFP PHOTO / FETHI BELAID
VOKTER HOTELLENE: Tunisiske tropper stod i dag utenfor hotell Riu Imerial Marhaba i byen Sousse. Der skal de fortsette å stå i framtiden, sier Habib Essid - landets statsminister. AFP PHOTO / FETHI BELAIDVis mer

Slik skal de hindre nytt terrorangrep i Sousse

Flytter store militære styrker inn i turistområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagen etter terrorangrepet der trettiåtte mennesker ble drept frykter tunisiske myndigheter nye angrep mot turistbyen Sousse.

Derfor flyttes store mengder av landets militære styrker inn i området, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Dette kom fram etter at landets statsminister, Habib Essid, fortalte om de tiltakene som vil bli gjort for å forhindre et nytt terrorangrep.

Setter inn reservestyrker - Landet er truet, myndighetene er truet, sa Essid ifølge BBC.

I pressemøtet skal Essid ha fortalt at reservetropper skal plasseres inn i de utsatte områdene i Sousse, skriver svenske Expressen

Det er fortsatt et hundretalls nordmenn i Tunisia og reiseselskapet Detur har satt opp et fly som skal ta de reisende hjem til Norge mandag.

Etter det stopper selskapet flyvninger til landet for den neste perioden.

- Vi kommer til å kansellere destinasjonene i noen ukers tid, sa daglig leder Levent Cetin til Dagbladet i går.

Rammer turistnæringen Angrepet forventer å ramme landets turistnæring svært hardt. For øyeblikket sysselsetter omkring 14 prosent av arbeidsfør befolkning, skriver Expressen via avisen Le Figaro.

- Det er rimelig å anta at turistnæringen utgjør rundt 7 prosent av landets bruttonasjonalprodukt og denne andelen er enda større i kystbyen Sousse, sier Ragnhild Johnsrud Zorgati til Dagbladet.

Hun er førsteamuensis ved institutt for kulturstudier og orientalske språk ved Universitetet i Oslo. Johnsrud Zorgati mener at selv om landet også har andre viktige inntektskilder, blant annet fosfatindustri, så kom terroren som et skudd i baugen for Tunisia.

- Ødelegger for folk flest - Landet har på mange måter klart seg best politisk etter den arabiske våren, men etter hendelsene i 2011 har turistnæringen hatt det tøft. Hendelser som dette kan føre til en negativ spiral der både investorer og turister vegrer seg for Tunisia, sier Johnsrud Zorgati.

Førsteamuensisen legger vekt på at terrorangrepet ødelegger framtidsutsiktene til veldig mange tunisere.

- Det store flertallet av tunisere ser med fortvilelse på situasjonen og frykter IS i like stor grad som turistene i Sousse. Det er blitt skrevet mye om landets ekstremistiske miljøer. Disse finnes definitivt, men det er viktig å huske på at disse bare utgjør en liten promille av landets befolknig, sier Ragnhild Johnsrud Zorgati.