Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike:

Slik skal de holde avstand

Å dra på stranda blir ikke det samme under pandemien.

STRANDA: En kvinne soler seg på avstand på det populære feriestedet La Grande Motte i Sør-Frankrike. Foto: Clement Mahoudeau / AFP.
STRANDA: En kvinne soler seg på avstand på det populære feriestedet La Grande Motte i Sør-Frankrike. Foto: Clement Mahoudeau / AFP. Vis mer

Helt siden midten av mars har store deler av verden vært stengt ned. Frankrike er blant landene som er hardest rammet av coronaviruset, men nå er de begynt å åpne opp igjen.

Sunset-stranda som ligger på det populære feriestedet La Grande Motte, er den første stranda i Frankrike som har begynt å ta imot badegjester igjen. Det skriver The Telegraph.

De aller ivrigste får nå lov til å slikke sol, men det på avstand.

Stranda er nemlig delt opp i soner slik at det er mulig å holde avstand.

Solplassene må bookes to dager i forkant, og du har bare plassen i tre timer av gangen, ifølge avisa. Det er også en maksgrense på seks personer per sone.

Forbudt med piknik

Avisa skriver at plassene har blitt booket i løpet av få minutter, og at ideen kom til dem som står bak da de observerte reglene på strender i Spania.

SONE: Stranda i Sør-Frankrike er delt opp i soner, og det er bare lov å være seks personer innenfor hver sone av gangen. Foto: Clement Mahoudeau / AFP.
SONE: Stranda i Sør-Frankrike er delt opp i soner, og det er bare lov å være seks personer innenfor hver sone av gangen. Foto: Clement Mahoudeau / AFP. Vis mer

Coronaviruset har i skrivende stund krevd over 28 000 menneskeliv i Frankrike, og landet er fortsatt i lockdown.

I forrige uke åpnet en rekke strender for løpere, svømmere og sportsfiskere, men soling har vært forbudt fram til nå. Pikniker er derimot fortsatt forbudt, og i storbyer som Paris er det også forbudt å sitte i parker.

Ingen utenlandsferie

Her til lands har regjeringen åpnet opp mer og mer. 7. mai ble det tillatt med arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer, og smittevernrådene er nå endret fra å holde en avstand på to meter til å holde avstand på minst en meter

15. mai presenterte regjeringen også de nye reiseråd for ferie- og fritidsreiser. Her uttalte statsminister Erna Solberg at det nå er trygt å planlegge norgesferie og at det nå er åpent for å reise over hele landet.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

At du kan sikre deg en av solplassene på stranda i Sør-Frankrike i sommer er derimot lite sannsynlig.

«Norgesferie» har blitt stikkordet for hva slags ferie nordmenn kan planlegge i år. UDs reiseråd, som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, opprettholdes nemlig i utgangspunktet til 20. august, men kan bli justert.

Regjeringen vil før 15. juni også vurdere om det kan åpnes for fritidsreisende fra Norden, og innen 20. juli vurdere å åpne for andre europeiske land.

FØR OG ETTER: Slik ser kinesiske byer vanligvis ut på denne tiden av året, men nå har noe skjedd. Video: CNN. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!