MØTE FOR LOKKEPRISER: Meglere i Oslo skal møtes for å unngå lokkepriser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MØTE FOR LOKKEPRISER: Meglere i Oslo skal møtes for å unngå lokkepriser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Meglermøte i Oslo

Slik skal de knuse lokkepriser

Fellesinnsats mot lokkepriser i hovedstaden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

130 ledere for eiendomsmeglerforetakene i Oslo var onsdag samlet til oppvaskmøte om lokkeprising. Nå loves det tiltak for å stoppe problemet.

Det var Norges Eiendomsmeglerforening og Eiendom Norge som hadde tatt initiativ til møtet, ifølge Dagens Næringsliv. I tillegg var Finanstilsynet og Forbrukerombudet til stede for å advare meglerne mot lokkeprising, som kan resultere i bøter og i verste fall tap av konsesjon.

- Jeg opplever at alle er enige om å gjøre strakstiltak. Det var inspirerende å høre at det var så stor enighet blant alle som var der, sier eiendomsmegler Anders Langtind, som også leder lokallaget Oslo og Akershus Eiendomsmeglerforening.

Han viser til at 89 prosent av alle boliger som er solgt i Oslo i år er solgt over prisantydning og kun én prosent under prisantydning.

Nå skal meglerlederne tilbake til sine kontorer med nye instrukser for fastsetting av prisantydningene. Langtind tror tiltakene kan gi forbrukerne inntrykk av en plutselig prisstigning.

- Det kan være de plutselig opplever at prisantydningen stiger fem prosent i løpet av en uke og at vi kanskje opplever et vakuum på visningene til helgen, men det er bare fordi nå priser vi det riktig, sier han.

(NTB)