Meglermøte i Oslo

Slik skal de knuse lokkepriser

Fellesinnsats mot lokkepriser i hovedstaden

MØTE FOR LOKKEPRISER: Meglere i Oslo skal møtes for å unngå lokkepriser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MØTE FOR LOKKEPRISER: Meglere i Oslo skal møtes for å unngå lokkepriser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

130 ledere for eiendomsmeglerforetakene i Oslo var onsdag samlet til oppvaskmøte om lokkeprising. Nå loves det tiltak for å stoppe problemet.

Det var Norges Eiendomsmeglerforening og Eiendom Norge som hadde tatt initiativ til møtet, ifølge Dagens Næringsliv. I tillegg var Finanstilsynet og Forbrukerombudet til stede for å advare meglerne mot lokkeprising, som kan resultere i bøter og i verste fall tap av konsesjon.

- Jeg opplever at alle er enige om å gjøre strakstiltak. Det var inspirerende å høre at det var så stor enighet blant alle som var der, sier eiendomsmegler Anders Langtind, som også leder lokallaget Oslo og Akershus Eiendomsmeglerforening.

Han viser til at 89 prosent av alle boliger som er solgt i Oslo i år er solgt over prisantydning og kun én prosent under prisantydning.

Nå skal meglerlederne tilbake til sine kontorer med nye instrukser for fastsetting av prisantydningene. Langtind tror tiltakene kan gi forbrukerne inntrykk av en plutselig prisstigning.

- Det kan være de plutselig opplever at prisantydningen stiger fem prosent i løpet av en uke og at vi kanskje opplever et vakuum på visningene til helgen, men det er bare fordi nå priser vi det riktig, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer