VIL KVOTERE SENIORER: Elina B. Bjørck, daglig leder og partner i HR-huset, foreslår flere tiltak for å få de over 55 år inn i ny jobb.. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / Finansavisen
VIL KVOTERE SENIORER: Elina B. Bjørck, daglig leder og partner i HR-huset, foreslår flere tiltak for å få de over 55 år inn i ny jobb.. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / FinansavisenVis mer

Jobbintervju

Slik skal de over 55 år få ny jobb

Det blir stadig vanskeligere for dem over 55 år å få ny jobb. Elina B. Bjørck i HR-huset foreslår flere tiltak for å gjøre noe med det.

(Finansavisen:) Ifølge en undersøkelse fra HR Norge og Kantar TNS er «alle» enige om at det nærmest er umulig å få ny jobb etter fylte 55 år.

– Vår erfaring er at det blir stadig vanskeligere for de over 55 år å få ny jobb. De blir som oftest ikke engang kalt inn på intervju, sier Elina B. Bjørck, daglig leder og partner i HR-huset til Finansavisen.

– Til tross for at de har relevant kompetanse for stillingen de søker, har de mindre sjanse for å nå igjennom i arbeidsmarkedet. Tendensen gjelder for alle bransjer, for både kvinner og menn, og uavhengig av stillingsnivå. Vi opplever at seniorfrykten øker, sier hun.

Kvotering

Hun mener at mangel på arbeidskraft i Norge vil være en stor utfordring de neste ti årene.

– Vi trenger aktive tiltak for å snu denne utviklingen. Seniorer bør kvoteres inn, sier Bjørck til avisen.

For mindre, private bedrifter vil det ifølge Bjørck neppe være spesielt enkelt å kvotere inn seniorer, men hun mener det kan være mulig å tenke seg dette i større virksomheter, både i privat og offentlig sektor.

Vil fjerne fordeler

– Å fjerne eller redusere noen av fordelene seniorer har i arbeidslivet kan være et annet tiltak som kan bidra til at flere er villige til å ansette seniorer, sier Bjørck til Finansavisen.

Å redusere stillingsvernet, eller å åpne opp for midlertidige ansettelse er andre virkemidler hun tror kan gjøre det lettere for flere seniorer å komme ut i nytt arbeid.

– Problemet i dag er at bedriftene er redde for å bli sittende i årevis med en senior som ikke fungerer, men som de ikke kan si opp, sier Bjørck.

Hun mener vi er nødt til å gjøre noe for at de over 55 år som ønsker og søker stillinger også blir vurdert når de er kvalifisert, og ikke automatisk blir forkastet på grunn av alder.

Flere karrieresaker:

Åtte gode tips til jobbsøknaden
Er det upassende med telefon under møter?