Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal de overbevise klimafornekteren Trump

En miljøorganisasjon har utradisjonelle planer.

TRUMP-BYSTE: En finsk miljøorganisasjon ønsker å hogge Trump inn i is. De ønsker å overbevise presidenten at global oppvarming eksisterer. Foto: Project Trumpmore
TRUMP-BYSTE: En finsk miljøorganisasjon ønsker å hogge Trump inn i is. De ønsker å overbevise presidenten at global oppvarming eksisterer. Foto: Project Trumpmore Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En finsk miljøorganisasjon har store planer om å overbevise USAs president Donald Trump om at klimaendringene finnes.

For å gjøre det, har de planer om å hogge ansiktsformen hans inn i en isbre. De håper at Trump blir overbevist når isbreen smelter.

Trump tror ikke på menneskeskapte klimaendringer, og under seks måneder etter at han ble tatt til ed som president, trakk han USA ut av Parisavtalen.

- Et problem

Den finske ikke-statlige organisasjonen «Melting Ice» har nå startet en innsamlingsaksjon for å få gjennomført prosjektet. Summen de trenger, er 500 000 dollar. Det vil si rundt 4 millioner norske kroner.

KLIMAENDRING?: National Geographic publiserte en video som viste en isbjørn som slet med sult på grunn av klimaendringer. Nå sår eksperter tvil om klimaendringer faktisk førte til isbjørnens sult. Video: National Geographic. Vis mer

- Global oppvarming er en av de største problemene i dag. Vi ønsker å bygge et monument for oss alle, slik at vi kan se hvor lenge skulpturen varer før den smelter. Det at det fortsatt finnes folk som nekter for global oppvarming, er et problem. Ofte blir folk overbevist når de får se det med sine egne øyne, sier Nicholas Prieto, lederen for «Melting Ice», i en pressemelding.

Prosjektet skriver på sine hjemmesider at det er flere steder de vurderer å hogge Trump inn i is. De skriver at det foreløpig ikke har bestemt seg nøyaktig hvor det skal gjøres, men de ser på flere muligheter i Arktis.

- Skulpturen vil bli laget på en isbre i Arktis som smelter, hvor effekten av global oppvarming synes best, skriver de.

Tar spøk på alvor

Blir prosjektet realisert, har de planer om at hodet til Trump skal være 35 meter høy, 20 meter bredt og 20 meter dypt.

De har også planer om å sette opp et livekamera slik at man kan se skulpturen smelte - dersom den gjør det. Det er finske og mongolske isskulpturarbeidere som skal få den eventuelle jobben med å lage monumentet.

Miljøorganisasjonen erkjenner at prosjektet er ambisiøst, men mener det er så pass viktig at de mener det er nødvendig at de ønsker å gjennomføre det.

TIL INSPIRASJON: Isbre-prosjektet til miljøorganisasjonen har funnet inspirasjon i de amerikanske fjellene. Foto: NTB scanpix
TIL INSPIRASJON: Isbre-prosjektet til miljøorganisasjonen har funnet inspirasjon i de amerikanske fjellene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prosjektet er blant annet inspirert av presidentens spøk om å bli hogget inn i stein i Mount Rushmore, som er et nasjonalt minnesmerke i Keystone i Sør-Dakota i USA. Deler av fjellet er formet som byster av presidentene George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln.

I fjor sa presidenten på spøk at han fortjente å få en byste av seg selv hogget inn i Mount Rushmore, skrev Huffington Post. Organisasjonen har tatt spøken på alvor, men mener at han heller burde være hogget i is.

- Vi ønsker at drømmen hans går i oppfyllelse. På en måte, skriver miljøorganisasjonen.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media