Slik skal de overbevise Trump

Ifølge en tysk avis skal flere europeiske land, Russland og Kina i samtaler om å redde Iran-avtalen neste uke.

NY AVTALE? Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Russland og Kina møtes neste uke i Wien for å diskutere Iran-avtalen. Her er Frankrikes president Emmanuel Macron, Storbritannias statsminister Theresa May og Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Foto: NTB scanpix
NY AVTALE? Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Russland og Kina møtes neste uke i Wien for å diskutere Iran-avtalen. Her er Frankrikes president Emmanuel Macron, Storbritannias statsminister Theresa May og Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Landene som var med på å signere Iran-avtalen i 2015, reagerte da Donald Trump annonserte at USA trekker seg fra atomavtalen.

Avtalen har bred støtte internasjonalt og Trumps trekk fikk kritikk fra flere. Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) uttalte at man er bekymret for økt ustabilitet i en allerede urolig region. Partene mener at en slik avtale er helt nødvendig for global sikkerhet.

Det har foreløpig kommet få detaljert om hva som vil skje med avtalen, og først og fremst hvordan den vil se ut.

Nå melder den tyske avisa Welt am Sonntag at diplomater fra Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Russland og Kina skal møtes i et forsøk på å redde Iran-avtalen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Diplomatene møtes i Wien neste uke under ledelse av EU-diplomaten Helga Schmid. Under møtet skal de diskutere hva som må gjøres.

Økonomisk bistand

Avtalen ble i sin tid forhandlet fram av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, EU og Iran, og la bånd på Irans atomprogram i bytte mot sanksjonslette. Da avtalen ble signert i 2015, var den regnet som president Barack Obamas største utenrikspolitiske prestasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer