Trolltunga

Slik skal de ruste seg for «slippersturistene»

Reiselivsaktører forbereder seg på nok en hektisk turistsommer.

POPULÆRT: Norske fjell og fjorder er et populært turistmål for mange i sommermånedene. Trolltunga er en av dem. Foto: Trolltunga Active.
POPULÆRT: Norske fjell og fjorder er et populært turistmål for mange i sommermånedene. Trolltunga er en av dem. Foto: Trolltunga Active. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Turister i slippers, tøysko, T-skjorte, paraply og tøynett. På tur til den ultimate Instagram-destinasjonen Trolltunga kan man se det meste, i tillegg til spektakulær natur.

For mange av turistene som går den ti timer lange og tidvis svært bratte turen, kommer den tøffe norske fjellheimen som en overraskelse. Resultatet er et stort antall redningsaksjoner.

Antallet redningsaksjoner til Trolltunga ble nesten halvert i fjor etter at blant annet «slippersvaktene» ble satt inn halvveis til det spektakulære turistmålet.

Røde Kors tror ikke antallet aksjoner synker noe særlig i år. Årsaken er blant annet at turiststrømmen kommer til å øke.

Trolig like mange

I år har Røde Kors rykket ut til turister i nød fem ganger. På samme tid i fjor var tallet oppe i sju.

- Det ligger an likt som i fjor. Det har ikke vært så verst vær i år, og det har gjort at vi har hatt færre aksjoner så langt. Antallet aksjoner er veldig væravhengig, sier Tor Larssen Sekse, områdeleder for område fem (Kinsarvik, Tyssedal, Odda, Kvinnherad og Røldal) i Røde Kors.

Det at man regner med at 2018 blir nok et rekordår i antall turister til Trolltunga, vil mest sannsynlig ha noe å si for antallet aksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer